2018-01-15 79 views
喺九龍城食完泰國菜,適逢爸爸生日,梗係要搵個地方繼續慶祝喇!諗起呢間cafe嘅多士盒整得好靚,就一於呢度食個birthday dessert 啦 我哋揀咗個馬卡龍多士盒。點完甜品我趁機行開通知店員甜品上要寫happy birthday dad,等了十多分鐘 店員拿著插了蠟燭的多士盒前來,並跟父親講生日快樂,很高興呢。唔止女仔,男人見到咁靚既甜品都好開心多士盒上佈滿了大大小小色彩繽紛的馬卡龍 好靚之前到其他台式咖啡店學會了切法,所以很容易切開分配給大家。馬卡龍不會太甜,有兩個雪糕球,而中間已經切開一粒粒多士可以夾雪糕吃,好sweet呀。 不過如果有三球雪糕,比例會比較好。另外我們也點了雪糕窩夫,窩夫鬆脆,這個也是一個不錯的選擇

多士盒上佈滿了大大小小色彩繽紛的馬卡龍 好靚

Type of Meal