2019-09-10 339 views
遲來的生日飯,平時都會去大商場的食肆,不過今次朋友説近排經濟麻麻,所以想幫襯下小店。佢甘有心就即管試下未去過的小店。我預早了幾日訂位,但原來去到門口才知有90分鐘限時,不過伙記一早同我講左繁忙時間才會實施。講真,這裡的價錢真係唔平,唔怪得知除了我地之外,只有三兩個人在食野,過左一個鐘之後才再有一兩個人入來,生意真難做。我地六個人,最初叫了四個餐,但太細碟,於是叫多了一個小食。套餐包餐湯及熱飲。餐湯是甘筍湯,很棉很滑。仲有沙律和麵包,沙律都好食。煙三文魚火腿凱撒沙律,很奇怪,唔知點解有麵包,沙律都算大碟,都新鮮的。這個不是餐,加三十蚊改做餐。明太子蟹肉意大利飯,真係幾好食,不過太細碟了,不夠食。朋友就話太鹹,我覺得都可以接受。龍蝦墨魚汁飯,因為飯太少,我只食了一啖,都幾好食。龍蝦算大隻了,味道都好。西冷牛扒配薯條,這個都幾貴,牛扒味道幾好,薯條都好食。這個雞翼很重口味,很燶,不過幾好食,這個不是餐,是小食而已。總結,味道好但有少少重口味,店舖細,枱面都細,叫得多野食有些麻煩。不過我會再來的,希望下次試下午餐。

甘筍湯

餐湯是甘筍湯,很棉很滑。仲有沙律和麵包,沙律都好食。

西冷牛扒配薯條,這個都幾貴,牛扒味道幾好,薯條都好食。

2019-08-30
甘筍湯