2018-05-30 16444 views
早係大半個月前bk左枱, 想casual d 而又驚la scene果邊唔岩食, 所以就揀左Bistro慶生!當日bk左7點鐘, 去到已經坐左大約7成, 有live鋼琴演奏, 氣氛同裝修都好好feel, 不過個場比想像中細, 而好好彩被安排左係類似包廂既位置, 好有privacy我地2個人叫左1個starter, 1個洋蔥湯, 2個main同1份薯條, overall 食物都滿意, 係值得一試既體驗!餐包好香脆, 好chewy,好想買d番屋企食頭盤carpaccio, 同歐洲食既唔同, 少d Olive oil, 不過連埋橄欖一齊食就ok!洋蔥湯係perfect!!好濃好多芝士🤤黑毛豬配茄子蓉, 質地好soft, 唔係好似豬肉, 而旁邊茄子蓉帶d薑味,好match!鴨胸煎得好香又唔會太乾, 玉米糕帶d粗糙感覺, 配鴨胸一齊食都幾好!薯條就係為左飽肚既, 不過個black truffle 醬好香其實呢餐食物都真係其次, 餐廳係表演方面安排得好好, 雖然個場分2邊, 但都會梅花間竹提供live performance 比2邊既食客, 總之成晚都有歌聽, 而performance 都有廣東話

餐包好香脆, 好chewy,好想買d番屋企食

Carpaccio

洋蔥湯係perfect!!好濃好多芝士🤤
洋蔥湯

黑毛豬

鴨胸

其實呢餐食物都真係其次, 餐廳係表演方面安排得好好, 雖然個場分2邊, 但都會梅花間竹提供live performance 比2邊既食客, 總之成晚都有歌聽, 而performance 都有廣東話同食客交流, 好casual令人好舒服, 仲有同在場既壽司唱生日歌

雖然係行fine dining路線, 不過又唔會令我地覺得唔自在, 服務又好好, 不經不覺傾下計都食左一晚, 期待下次再試la scene!
2018-05-29
$650 (Dinner)
Celebration
Birthday