如題~真係從未食過咁難食嘅牛扒!自從韓國嘢嗰間離開咗⋯加上之前以為酒店做左隔離酒店會唔開餐廳⋯都少嚟咗,今日喺附近行街,又再嚟食,見到原本韓國菜嗰個舖位轉左一間新嘅食牛扒嘅嘢,年少無知,又見係Dockyard⋯就叫睇嚟試吓⋯⋯嘩⋯呢間岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)真係試一次就要Black list!!叫咗個燒西冷溫泉蛋牛丼,唯一一塊肉就係勁韌,其餘全部都係筋嚟,咬唔到,飯又少,跟餐罐橙汁細罐到⋯⋯正常食量食完都係得四成飽!好空虛!結論係如果未見識過牛扒可以難食到咩地步就嚟試吓啦!本想公平啲⋯個評分畀Dockyard整體~Dockyard其他都好食,除咗岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)。但OpenRice唔俾出,要我俾劣評。。我再澄清,劣評只係俾岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ(MediumRareSteak)。不代表整間food court~
如題~真係從未食過咁難食嘅牛扒!

結論係如果未見識過牛扒可以難食到咩地步就嚟試吓啦!

本想公平啲⋯個
評分畀Dockyard整體~
Dockyard其他都好食,

燒西冷牛丼配溫泉蛋
燒西冷牛丼配溫泉蛋