2020-06-17
之前Black Series Week嚟到呢間收藏好耐嘅Carbone,主要想試佢哋嘅辣伏特加意粉今次嘅Menu都好豐富,有前菜到甜品,酒類都有特價,468一位嘅價錢梗係抵啦,想知道食物質素好唔好就繼續睇落去啦~開頭會附上麵包,特別嘅係服務員會推部車嚟刮d芝士比客人配麵包食Black Series期間啲食物都預先整定,上菜好快,未食完下一道就嚟左相對嚟講食物可能都冇現整嘅好食Spicy Rigatoni Vodka 我鍾意呢款粗身嘅Rigatoni,有嚼口,意粉中間嘅窿索晒d汁嘅味辣vodka醬食落creamy但係唔會漏,蕃茄味重唔會酸,帶少少辣好開胃整個意粉好balance,醬汁同粗通粉好夾,果然係招牌!Ribeye Diana睇落好黑嘅獵人醬汁味道好特別,帶甜味同牛扒好夾,肉眼扒五分熟厚切,食落係有嚼口果種,肉味都幾出配菜嘅西蘭花我就覺得硬左d餐廳嘅裝潢好靚,連餐盤都好精緻,細節位都唔放過NY Lemon Cheese Cake呢個檸檬芝士蛋糕非常有驚喜,聞落蛋味好重帶檸檬香蛋糕食落好綿滑同埋好腍身,餅底都係脆㗎!芝士味亦都好突出一塊嘅份量兩個人食都覺得好多,好食嘅甜品作為endi
今次嘅Menu都好豐富,有前菜到甜品,酒類都有特價,468一位嘅價錢梗係抵啦,想知道食物質素好唔好就繼續睇落去啦~ 開頭會附上麵包,特別嘅係 服務員會推部車嚟刮d芝士比客人配麵包食
Spicy Rigatoni Vodka
整個意粉好balance,醬汁同粗通粉好夾,果然係招牌!
餐廳嘅裝潢好靚,連餐盤都好精緻,細節位都唔放過
NY Lemon Cheese Cake
呢個檸檬芝士蛋糕非常有驚喜,聞落蛋味好重帶檸檬香
蛋糕食落好綿滑同埋好腍身,餅底都係脆㗎!芝士味亦都好突出
一塊嘅份量兩個人食都覺得好多,好食嘅甜品作為ending好完美