2024-12-23
可能臨近聖誕🎄,平日既LUNCHTIME時間都幾乎座無虛席呀😆🔹️4 Courses Lunch Meal🔹️🌟(Appetiser) Scottish Smoked Salmon & Calamari Roulade🌟用慢煮方式煮熟魷魚,再以三文魚做饀包在魷魚圈內,味道好新鮮🐙🐟;加埋溏心蛋,以食用花伴碟,夠哂精緻;配左墨西哥辣椒汁,即刻開胃哂~🌟(Soup) Hummus & Artichoke Bisque🌟好鍾意呢個湯呀!!Hummus 健康又有益,更令個湯增加口感;除左亞枝竹,仲有帶微酸既番茄,味道ICHIBAN🍲🌟(Main) USDA Prime Beef Tenderloin with Morels🌟通常MAIN有牛肉既我都會點🥩😂菜式佈置同樣花了不少心思,牛扒同新薯間住擺放,一口牛再一口薯,成個COURSE好快就食完喇🤭🌟(Dessert) Dessert of the Day – Lemongrass Mango Mousse🌟甜品靚到DUM一聲,靚到唔捨得食🥭追加🌟Cappucino☕🌟最後飲埋杯咖啡,對住個靚海景,再慢慢享受埋呢個下午☀️➡️廚師在擺碟上的用心真的值得一
🔹️4 Courses Lunch Meal🔹️
加埋溏心蛋,以食用花伴碟,夠哂精緻;
配左墨西哥辣椒汁,即刻開胃哂~
好鍾意呢個湯呀!!
通常MAIN有牛肉既我都會點🥩😂
甜品靚到DUM一聲,靚到唔捨得食🥭
追加🌟Cappucino☕🌟
最後飲埋杯咖啡,對住個靚海景,再慢慢享受埋呢個下午☀️
➡️廚師在擺碟上的用心真的值得一讚,菜式好味係基本,滿足埋眼球需要就可以當係一件藝術品咁欣賞