2021-05-19
衝著本年度世界五十強餐廳第一位大班樓老闆葉君的一篇大讚此餐廳的文章,最吸引我的一點是大廚在Bombana工作多年,手工pasta冇得輸。於是趁佛誔假期一家人諗住擦定棚牙入Lohas 日出康城食好西。我事前做足功課抄底晒葉老闆推介的餸菜,可惜乜都冇,只得set lunch,waitress 說現在改緊menu 所以只得呢樣(含青菜沙律、南瓜湯及三揀一的pasta)。一食pasta覺得唔對路,不過冇出聲,但係當然食剩晒,waitress姐姐收碟問是否唔啱食,講講下先知嗰位大廚已走。我哋帶住去尋訪美食嘅心態當然有啲失望,但作為街坊商場食肆Interval是 above average la: green salad ok, pumpkin soup ok, pasta 差啲,咖啡 good, 值得一提的是服務一流,有heart! 餐堂內的團隊清一色是型格年青人,朝氣勃勃!我唔知其中有冇老闆孖仔二人,想同佢講我哋十分期待新的FULL MENU (not only set lunch/ dinner),加油!