2021-10-28
唔怕生壞命,最怕改壞名,竟有餐廳斗膽將自己命名為「沉悶」,佩服佩服。今次大失所望,皆因此處食物無法與沉悶扯上邊,完全不乎合商品說明條例,吾要向消委會投訴!(╬ ‾᷅皿‾᷄ ╬);黑松露泡沫野菌忌廉湯 +$18濃烈嘅松露香撲鼻而來,每啖都係濃郁的gas味(笑)。;焗酥皮龍蝦湯 +$38無飲酥皮湯嘅時間耐到差啲忘記了佢嘅存在。酥皮非常鬆脆,富牛油香,龍蝦湯濃郁且食到蝦肉。當我嘗試篤個皮落個湯到,我搞到一枱酥皮碎。;法式低溫慢煮香橙焦糖乳鴿 +$18乳鴿肉質鮮嫩,配上香橙焦糖汁,可口,私心希望個皮可以脆啲。;溫泉蛋帶子黑松露沙律帶子新鮮彈牙,溫泉蛋喺蛋殼入面動L動L,cute。 將蛋倒出黎撈埋菜、黑松露醬一齊食,巧健康。;香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁 $238煎魚非常好食!!!!!皮脆、肉嫩,豐富嘅魚油香味喺口中化開,完全唔腥。薯蓉creamy,配上蔬菜,整體配搭極佳,閨蜜讚不絕口。;羅勒椰香青檸香辣鮮蜆意大利粉 $178意粉彈牙,蜆數量多、大粒而且味道鮮甜。醬汁帶東南亞風味,微辣並帶椰香,食落係青咖喱味呢,超開胃。;cocktail: scorpio +$58又一杯極extra的飲品,火龍果
;黑松露泡沫野菌忌廉湯 +$18
濃烈嘅松露香撲鼻而來,每啖都係濃郁的gas味(笑)。
;焗酥皮龍蝦湯 +$38
;法式低溫慢煮香橙焦糖乳鴿 +$18
乳鴿肉質鮮嫩,配上香橙焦糖汁,可口,私心希望個皮可以脆啲。
;溫泉蛋帶子黑松露沙律
;香煎法國鱸魚配青提子白酒忌廉汁 $238
;羅勒椰香青檸香辣鮮蜆意大利粉 $178
;cocktail: scorpio +$58
又一杯極extra的飲品,火龍果原個上,入面裝住火龍果沙冰+tequila,酒味唔濃,非常清新,可惜火龍果果肉甜味欠奉。
;boring punch +$38
就是一杯fruit punch加上蝶豆花,漸變色靚靚der。