boxing day 行街行到晚上10點幾,突然好有興致食啲熱辣辣嘅野,特別係鍋物類!!即刻諗起某日式連鎖店嘅一人一鍋,可惜11點就關,openrice下附近有咩鍋就見到呢間,評價都ok,中式邊爐又太heavy,就試下啦。10點半左右坐低,鋪面都算寬落,人就得幾枱啫,兩個人坐四人台都坐得幾舒服~最驚就係食鍋但係坐得逼,未食俾啲煙薰兩下都出汗!menu有兩樣鍋都主打羊,因為唔食羊所以唔考慮,主打牛肉得一款。因為第一次食就叫個招牌臭臭鍋,可以選擇配飯或者粉絲。後頁其實仲有好多小食可以選擇。上菜餸唔算係好多,臭豆腐係明顯聞到臭味果種,我鐘意豬肉片唔係薄到肥牛果種,食落去算有啲厚身有口感,完全冇怪味酥味,唔錯。豬肉丸就係普通香港邊爐款,唔會難食,可惜得一粒鵪鶉蛋有兩粒,冇咩特別。仲有娃娃菜,鴨血,米腸糕,味道算中規中矩。個湯我覺得食到少少羊味,但唔會酥,唔知係唔係真係有用羊去整湯底呢?價錢$108係尖沙咀食到呢個份量同味道ok嘅鍋物,性價比算唔錯,有機會會再試下其他鍋~

招牌臭臭鍋

上菜餸唔算係好多,臭豆腐係明顯聞到臭味果種,我鐘意