2021-11-10
今日試新野!友人帶左我黎一間位於灣仔莊士敦道既漢堡包店,係新開既,友人聲稱抵食同平靚正。地點其實有少少係灣仔同銅鑼灣中間。Openrice資料話開8至22。餐牌有幾款漢堡,迷你漢堡,小食,炸雞,植物肉,套餐,家庭裝,早餐,甜品同飲品。今次第一次黎,叫左兩個漢堡,兩份小食,一份甜品同兩個飲品。落單後,食物即叫即整。店員話呢度既食物質素經過嚴格管制。Bobby 漢堡 $55Bobby 漢堡係白芝麻粒漢堡包配雙層牛肉漢堡扒,熱熔芝士,本地新鮮生菜,番茄,洋蔥粒,自家醃製青瓜及自家秘製醬汁。味道方面激似老麥嘅牛肉漢堡包,食落都唔會太乾,感覺唔太油膩。吉列魚柳漢堡 $48吉列魚柳漢堡係牛油漢堡包配吉列魚柳,本地新鮮生菜及他他醬。吉列魚柳唔算大塊,不過炸到皮脆肉嫩,絕對好過老麥魚柳包。生菜絲唔少,如果他他醬多啲就更好。漢堡係用紙包好再放入紙盒,所以個包係較稔嗰種。爆谷雞 跟餐+$7爆谷雞有大有細。跟餐加錢叫左個細爆谷雞。雞粒大部份都好細粒,皮多肉少,味道辣辣哋。幼薯條 跟餐呢個幼薯條係細,味道好似老麥炸薯條,係較為稔身嗰種,仲可以走鹽,茄汁自己喺自助區㩒出黎。雪米糍 $10雪米糍係維記牛奶公司出品
Bobby 漢堡 $55
吉列魚柳漢堡 $48
漢堡係用紙包好再放入紙盒,所以個包係較稔嗰種。
爆谷雞 跟餐+$7
幼薯條 跟餐
雪米糍 $10
雪米糍係維記牛奶公司出品,有多款口味。我哋揀左綠茶味,我第一次食綠茶味,味道正常,塊皮較薄同稔。
橙汁 加$20
呢支支裝橙汁飲唔哂仲可以拎走,味道唔假,感覺非常健康。我見人哋飲汽水係自己喺汽水機自己斟。
餐廳環境正常,特別既地方係呢度周圍都有餐廳既吉祥物Bobby,同Bobby打卡都可以既。