原來dear lily都開左一段時間,由好紅,到而家風潮退去~因為太girly同本身唔太好密集設計嘅天花,所以都冇諗過會黎食,咁里日雖然係星期日,番左公司做野,就當獎自己食個tea啦係門口企左兩三分鐘都冇侍應理,真係有啲無奈,最後終於忍唔住向酒吧啲酒保招手,佢就叫左個侍應岀黎。。。俾左我地坐正中央嘅枱,張枱嘅設計都幾怪,長長嘅椭圓形,兩隻枱腳黏得頗近,所以坐得都幾唔舒服後尾調左枱,不過枱形其實一樣,只係唔想坐正中咁怪後尾張枱見到酒吧食物方面,因為約左人食晚飯,冇點到澎湃嘅2人tea set,只係叫左nuts brownie,本身想要scone,侍應話scone冇得散叫...Nuts brownie算少失敗,叫做nuts brownie咁真係好多nuts,但啲nuts係淋嘅,唔知係本身冇焗過就撈入brownie batter 定真係放得太耐brownie本身就正正常常,雪糕亦然,個人覺得焦糖醬值得俾多啲講番衛生問題,當日睇住侍應抹腳將碎屑全數掃落地,里種茶餐廳/大牌檔嘅清潔方式,係間西餐廳俾我見到,真係令我好驚訝😦

後尾調左枱,不過枱形其實一樣,只係唔想坐正中咁怪

後尾張枱見到酒吧

Nuts  brownie

2019-08-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)