2015-09-19 495 views
我最好既Amico就係住繁華密集既旺角,難得佢standby機,所以梗係搵我消磨時間啦。咩野係Amico?意大利文就解好朋友,知己。我地去旺角行左街後,就行過黎洗衣街呢邊搵食,始終無另一邊大街咁busy,感覺舒服d,多番d空間,唔洗行路都手踭撞手踭。一入餐廳感覺簡單、新潮、型格,有白色磚既牆,黑色畫同唔同既色彩鐵板廣告。有set lunch選擇,不過好想食其他,所以無叫set。芝士焗青口睇落幾簡單咁,做法係將青口連殼加芝士拎咗去焗。不過好欣賞芝士份量夠晒多,裝滿晒整個殻。墨魚汁大蝦意大利粉顏色睇落去,非常夠黑,滿意。唔腥得黎,仲好重芝士味同creamy感,食落都幾飽。大蝦真係虎蝦個d大,兩個人分一半都好大隻。美國安格斯肉眼扒呢個美國安格斯肉眼扒要俾10個like,廚師火候掌握得非常完美,7成熟完美。外面有少少焦香嘅味道,入邊係保持鮮嫩嘅粉紅色,而且入口好軟熟又保持到肉汁,充滿牛味。薯條仲要新鮮熱辣,粗粗脆脆,唯一要挑剔嘅係旁邊嘅沙律菜,可以加一啲黑醋汁或者沙律醬咁,成件事比較完整。另外叫左兩杯消暑沙冰。曲奇奶昔沙冰芒果乳酪奶昔沙冰兩杯都用足料架,好夠味,oreo奶昔仲好似帶少少咖啡味。
咩野係Amico?意大利文就解好朋友,知己。
Drinks Menu
有set lunch選擇,不過好想食其他,所以無叫set。
芝士焗青口
芝士焗青口
完美7成
美國安格斯肉眼
美國安格斯肉眼扒
芒果乳酪奶昔沙冰
Oreo奶昔沙冰
另外叫左兩杯消暑沙冰。
曲奇奶昔沙冰
芒果乳酪奶昔沙冰

兩杯都用足料架,好夠味,oreo奶昔仲好似帶少少咖啡味。
乳酪冰沙甜度有,多d酸味反而更好。

行去到呢間amico,同buddy傾左一個晏就,好心滿意足,心情由壞都變好!
2015-09-13
$212 (Lunch)