2009-06-02
端午節放假,要陪夫人去尖沙咀試衫~前一晚已經諗好左黎呢到食飯,準時12點05分入閘!!入到去見到都係得2、3張檯有人坐,但係都有不少檯面放了「留座」的牌。當時心諗唔通真係出名到非訂檯一試不可?!午餐其實只有一款,Buffet~ 長長的Bar檯簡單分為5個區域︰1. 粉/麵/飯2. 蔬菜3. 肉(豬/牛/雞/魚/海鮮雜錦)4. 配菜5. 調味/醬料呢間餐廳既最大特色就係可以將自己想食既食物都放入鍋,加上心水的醬料~就「隊」俾廚房幫你炒,好快佢就會按你既牌仔拎返俾你。好喇,自己撈出黎兜野,好食與否就睇呢刻~~因為佢地既調味+醬汁實在有太多~你夠Guts既可以蠔油+檸檬汁再配d花生黎炒都無問題,你肯食就得喇。我自己就試左一round佢地既蒙古汁,少少辣都幾惹味。另外青咖哩汁都係一個唔錯既option~另外,本身佢地都有pizza既批底俾大家去加餸~而身後仲有個Salad bar不過唔好味, 大家可以完全不理。丫~~不過我自己覺得呢間野既飲品一d都唔平~~35蚊一杯兼夾無得refill。最後,唔知點解呢間野好多遊客黎食~~本地人...見唔到喎。
1. 粉/麵/飯
2. 蔬菜
3. 肉(豬/牛/雞/魚/海鮮雜錦)
4. 配菜
5. 調味/醬料
最後,唔知點解呢間野好多遊客黎食~~本地人...見唔到喎。