2017-01-04 11832 views
經濟不景,近年自助餐不再甘於平凡,纷纷諗出新點子吸引客人。嚟過Promenade 都知道,佢最有殺傷力吸引粉絲團莫過於有條擺放200款嘅美食長廊,即開生蠔、拿破侖同燕窩燉奶都係其招牌作,聞說近來加添咗一系列主題美食,2年無嚟,睇下進化级數。先嚟輕食,走到刺身部款以算多,壽司吧有告示牌寫上部分刺身限3取片,眼見師傅刀工精细片片「薄」身,為免不夠食再輪侯排隊,我大擔要求帶子厚切兼加碼,換來竟然極盡配合。即開生蠔:師傅密密開應付人龍,生蠔雖凍但不掩其味,海水味淡但肉質creamy略帶甜,值得一試。低温烤羊排:食出有蒜香同迷迭香香料味道(應該係除非唔係),肉質夠嫩,肉汁得以保留,水準之作。墨魚汁燴飯:口感黏稠,米粒呈隋圓形,米飯充分吸收墨汁及水分,做到呈現Risotto那Creamy及厚身的口感,惟墨汁味淡。咖哩薄餅:有d似酥皮薄餅,較油膩但很鬆軟,咖哩有濃厚椰漿味,推介有款咖喱什菜,非常香濃,又帶少許辛辣刺激。烤乳豬:場内太多中式镬氣小炒,乳豬皮脆肉嫩,食到咯咯聲。榴槤脆酥:外層鬆化,配一層綿密濃郁榴槤蓉,滿足榴槤愛好者。燕窩燉奶:口感軟嫩,感覺有點像半固體的豆花,奶重較香,大概用上全脂奶,
烤乳豬:場内太多中式镬氣小炒,乳豬皮脆肉嫩,食到咯咯聲。
榴槤脆酥:外層鬆化,配一層綿密濃郁榴槤蓉,滿足榴槤愛好者。
燕窩燉奶:口感軟嫩,感覺有點像半固體的豆花,奶重較香,大概用上全脂奶,,挺好食。
綠茶布甸:似心太軟,一切開綠茶漿缓缓流出(其實巳放了一段時間)味道甜而不腻。

其他美食
2017-01-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 榴槤脆酥
  • 綠茶布甸