2022-09-10
本來約咗阿仔今晚食飯,但係因為我今日太遲食晏,所以到晚飯時候都未肚餓。為咗彌補我嘅失約,於是自動自發去Five Guys買個包帶返屋企俾佢食。雖然係放工時候,但係始終唔係週末,所以喺Five Guys食嘢嘅人並唔多。幫阿仔order咗個Bacon Cheeseburger,仲要一個細嘅Cajun Fries,因為要拎走,咁就冇嗌飲品,費事倒瀉。Five Guys嘅員工大部份都係外籍人士,似乎係菲律賓嘅居多。佢哋一邊整漢堡,一面互相呼應,睇落呢班同事嘅關係好似都幾好。返到屋企亞仔第一時間就將啲Cajun Fries烘番熱佢,個Burger睇落去非常之juicy,亞仔話好好味。啲薯條雖然係small size,但係其實個量都好多,基本上冇乜可能一個人可以食得晒。阿仔叫我幫手食啲,咁我就勉為其難係咁以食幾條啦!
Bacon Cheese Burger
Cajun Fries