Hemma嘅burnt cheesecake係唔少人心目中嘅世一!闊別多時終於回歸,仲開埋實體店!平日大約10點到,唔洗等即刻入得!最招牌嘅burnt cheesecake一開門就有得食!而咸食hemma breakfast類 (0900-1200) 同homemade pasta (1200-1500) 就分兩段時間供應~ 用餐限時1.5小時,食完出黎就見到一條長長嘅人龍▪️Vanilla Burnt Cheesecake $62完全係為咗呢個蛋糕而黎!芝士蛋糕軟心效果不得了!入口好creamy 好軟滑!邊邊位唔會焗到太乾太實。淡淡雲呢嗱香氣伴隨住芝士味(令我聯想到白兔糖)~ 個人真係好鍾意佢個軟心效果▪️Sesame Burnt Cheesecake $68芝麻口味就無原味嘅咁軟心,但依然軟滑。面頭輕盈嘅cream可幫忙balance芝士蛋糕較為厚重嘅感覺。頂層仲灑左啲芝麻crumble增添香氣同口感。芝麻同芝士相當平衡,但就未必滿足到芝麻控~▪️Peanut butter and Chocolate Cream Cookie Sandwich $38花生味超濃!估唔到濃苦嘅朱古力cre

Vanilla Burnt Cheesecake

▪️Sesame Burnt Cheesecake $68
Sesame Burnt Cheesecake

花生味超濃!估唔到濃苦嘅朱古力cream唔會搶左花生味之餘,更可以平衡其甜度。當中更帶有花生碎~ 建議與朋友分享,獨自品嚐實在太邪惡,有啲膩

▪️Hot Chocolate with homemade Marshmallow $65
朱古力控好滿意嘅一杯!燒棉花糖底下嘅朱古力極之濃郁!濃到有啲杰杰地,甜度無想像中咁高喎 (可能我無撈晒棉花糖?!)

▪️Hemma Soda $52
飲落同Chai tea 有幾份相似!頭幾啖唔係好慣個陣香料味,但越飲越順口,仲幾清新唔會太甜,不過口味呢家野真係好見仁見智~