2022-09-08
呢間係角落頭嘅coffee shop 晚上變左做酒吧同意大利餐廳,一入去個vibe已經好正,型格得黎又chill叫咗兩杯cocktails, 一杯classic 嘅Negroni 正常發揮,用方型大粒冰減慢溶化速度,保持味道。另外一杯the hugo 好啱女仔飲,用咗prosecco,elderflower liqueur,大量mint leaves,非常refreshing!! 食物方面選擇唔多,但質素都幾好,尤其主菜有驚喜。前菜叫咗burrata prosciutto salad, burrata 係個人最愛無得輸,parma ham唔會俾得孤寒而且其他配料比例啱啱好,最怕有啲餐廳嘅火箭菜會有少少枯乾,呢度好新鮮。meatballs嘅蕃茄basil醬料最後帶少少辣,所以食三粒大大粒都唔會覺得膩,個人覺得個sauce可以多少少,但整體不錯。最有驚喜係Truffle mushroom pan fried gnocchi! Gnocchi唔係間間意大利餐廳都有,估唔到呢間小店有,即叫!呢度仲要係pan fried (平時係cook in sauce 多),每粒麵團都係外焦香內煙

食物方面選擇唔多,但質素都幾好,尤其主菜有驚喜。

最有驚喜係Truffle mushroom pan fried gnocchi! Gnocchi唔係間間意大利餐廳都有,估唔到呢間小店有,即叫!呢度仲要係pan fried (平時係cook in sauce 多),每粒麵團都係外焦香內煙靭,又食到薯仔香,加埋蘑菇嘅香氣同埋適量嘅鹽提味,越食越上癮。大推!👍

下次如果再嚟要試哩啲甜品,或者嚟happy hour飲嘢(buy 1 get 1 free)同食個Parmesan truffle chips🤪