2021-01-24 1886 views
出到中環買野順便食個tea滿足下,解除近日繃緊情緒。係門外見到呢間店既open kitchen ,店員整緊crepe望落好吸引,於是就入左去食。Pan Bagnat香煎吞拿魚配火箭菜法式三文治 ($88)一打開就見到法包塗有一層薄薄既牛油,烤得非常香脆,滿滿既餡料平均分佈,點樣切點share都啖啖材料。我鍾意佢吞拿魚係一塊塊唔係碎濕濕,唔會太咸,蛋都係一片片唔係蛋沙律,可以品嚐到每樣野既原味道!加埋火箭菜夠晒fresh!Butterscotch Apple Crisp蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕($109)Crepe 都係食鍾意食甜多D,滿滿軟腍既蘋果粒,好濃郁既肉桂味,加上奶油醬同拖肥脆脆,好有口感,而熱既crepe配凍冰冰既雪糕更加顯得有層次,好味。個crepe 真係煎得唔錯,夠薄,皮邊帶點脆感。Matcha Latte 抹茶鮮奶 (HK$48)上面既抹茶粉好濃, 好重鮮奶味~飲到底依然係咁濃咁香。拉花好靚打卡一流。Nutella Hot Chocolate 榛子朱古力(HK$48)好邪惡,榛子味濃再加上面有舊朱古力醬既cream,睇住D cream 慢慢融係熱熱既朱古力度好治癒,咁

香煎吞拿魚配火箭菜法式三文治

蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕

個crepe 真係煎得唔錯,夠薄,皮邊帶點脆感。

Matcha Latte 抹茶鮮奶 (HK$48)
Matcha Latte

好邪惡,榛子味濃再加上面有舊朱古力醬既cream,睇住D cream 慢慢融係熱熱既朱古力度好治癒,咁樣仲令到杯朱古力更加滑。

呢度服務質素仲好高,店員會幫我地先上咸食,食完先再上甜食,可見佢地要非常留意顧容既動靜。而且全部店員都非常有禮貌,難怪呢間店舖咁受歡迎!
Type of Meal
Tea