2023-06-11 474 views
lifetastic最出名一定係西瓜蛋糕,每次有人重開過來香港,我都一定會帶佢哋來食,次次都一定大鑊好評!平時一件蛋糕都已經$85,近排有推出cake set $298,包3件蛋糕同兩杯飲品,都算抵,最好就係呢度坐得好舒服,可以一邊食甜品,一邊同朋友傾偈敘舊。今日因為我哋一早11點就嚟到,所以有好多蛋糕款式可以揀,揀咗好耐,好彩店員都好好禮貌同我哋解釋邊款係新出,邊款最多人鍾意,我地終於決定到三件:蘋果焦糖蛋糕,無花果紅桑子芝士蛋糕,蝶豆花藍莓芝士蛋糕。所有蛋糕都好新鮮,蛋糕鬆軟,cream又唔會太膩太heavy,反而好順滑!至於飲品,就叫咗兩杯凍飲,包括expresso tonic同有機焙茶鮮奶。焙茶鮮奶凍飲好難keep到濃濃茶味,呢到做到,好順滑!至於expresso tonic都夠refreshing,夏日炎炎飲好正!