2024-07-08 272 views
🏕️ Camping Life On! 銅鑼灣鬧市地帶都可以camping!? 壽喜燒放題🤩 任食宮崎頂級肉眼🍖🍖 $688 賞月放題!入座可選壽喜燒/燒肉/ShabuShabu,如果想中途先轉食法,就要加$68😮‍💨有選擇困難症嘅我,全都要!!(誤)我哋揀咗壽喜燒+燒肉🔥1️⃣壽喜燒:店員會幫我哋煮第一輪,之後就自己整壽喜燒肉~ 2️⃣燒肉:店員會將壽喜燒燈拎走,轉做燒網開火。⭐️食完之後我哋覺得淨選壽喜燒is perfect🤭喺店內打咗陣卡之後🤭 店員陸續上前菜同肉肉🍖🍖🤩🤩 見到啲和牛真喺好驚喜!超靚啲牛呀😆😆🍖🍖我喺為咗和牛而嚟🍖🍖用上宮崎和牛嘅部位,油脂分佈超靚🤩🤩 有宮崎頂級肉眼、西冷、三筋、肩胛、赤身肉、牛小排🍖 壽喜燒配埋日本生雞蛋汁一齊食,肉眼同西冷牛脂豐潤入口即化🥰 三筋同肩胛牛味突出同樣牛脂滿滿😳 第一round 食哂啲牛後,呢個放題喺可以任叫和牛啊🤪🤪 第二round就喺燒肉啦🔥🔥 🍖🍖肉類方面仲有豬肉同雞肉:北海道黑豚腩肉片、北海道黑豚梅花肉、日本柚子胡椒赤雞腿肉🥒野菜盤:京蔥、日本蕃薯🍠日本芋絲、春菊、娃娃菜🥬極濃豆腐、冬菇🍄本菇、金菇、牛油什菌等等🫙旁邊木盤圍住

$688 賞月放題

😮‍💨有選擇困難症嘅我,全都要!!(誤)
我哋揀咗壽喜燒+燒肉🔥
1️⃣壽喜燒:店員會幫我哋煮第一輪,之後就自己整壽喜燒肉~
2️⃣燒肉:店員會將壽喜燒燈拎走,轉做燒網開火。
⭐️食完之後我哋覺得淨選壽喜燒is perfect🤭

🍖🍖我喺為咗和牛而嚟🍖🍖
肉眼

🫙旁邊木盤圍住個爐,全部都喺前菜:枝豆、牛蒡、泡菜、海蜇、粟米豆腐;天婦羅:吉列蝦🍤吉列蠔、唐揚魷魚鬚、雞軟骨;
🍣刺身:三文魚、赤海蝦、油甘魚、赤貝、帆立貝

🍡甜品:朱古力卷、厥餅(黃豆)同福餅(豆沙),最後食埋甜品真喺好滿足😆😆

Type of Meal
Dinner