2024-08-05
發掘銅鑼灣building ,隱藏正宗韓國美食餐廳🇰🇷店員以韓文打招呼,親切嘅笑容☺️,另外感受置身於韓國😀。🔸韓脈醬油蟹+牛油飯 $280即叫即開,韓國蟹,夠晒新鮮😃肥美蟹膏爆曬出嚟,淡淡蟹膏配上紫菜撈飯+生蛋黃,味道一流🤤重醬油味同鮮甜味,唔覺得腥🔸辣炒年糕 $118年糕軟熟剛好,保持煙韌口感,味道唔會太辣,適合港人口味,韓國回憶返晒嚟🤤🔸海鮮蔥煎餅 $128呢個10分,好過好多間韓國菜,粉漿唔多,但海鮮配料多,煎得香脆之餘,仲可保持口感豐富💙🔸1++韓牛雪濃湯 $188濃湯需要自己再調味,勝在牛肉份量多,滿滿膠原蛋白,湯底順滑易入口👍🏻👍🏻🔸大量韓式前菜有7款前菜提供,泡菜、茄子、豆腐、薯仔、豆芽等,每一款都想refill 🤩 啱晒食韓燒嘅人士做配菜店內裝潢優雅,大量卡位舒適闊落👍🏻,採用深木色枱凳,富有韓國傳統特色。
🔸韓脈醬油蟹+牛油飯 $280
🔸辣炒年糕 $118