2016-06-24 7731 views
朋友話呢間來過食晚餐好味! 所以買咗呢間餐廳嘅團購下午茶,張劵嘅條款話要兩日前訂定!我即日打電話去約即日食,聽電話嘅店員首先話滿咗,我問可唔可以候補,佢又講4點可以!咁我就可以食到團購下午茶!去到門口幾華麗,入到去原來另有洞天!一個平台位,好開揚,不過無冷氣幾熱!賣點嘅Led白色玫瑰花無亮燈,所以同普通絲花無乜分別!坐低店員問咗我,可以即刻上tea set! 轉頭就放低一個好靚嘅三層鳥籠架!當時影晒相先食!鹹點:蟹肉西芹三文治:麵包鬆軟,沙律醬包裹餡料,餡料其實唔多!酸酸地好味!法式烤芝士火腿三文治:唔知法式係乜,好似芝腿多士咁!餡料唔多,鹹鹹地無乜口感!巴馬火腿配無花果沙律:巴馬火腿鹹鹹的唔韌,無花果酸甜!好味,沙律菜只有好少!又無醬汁,所以食咗件無花果就算!煙三文魚小茴香意式迷你薄餅:三文魚唔腥,薄餅即係熱香餅,鬆軟正常!法式野菌酥餅:忌廉野菌味道正常,酥皮唔夠酥脆!好在整體都ok!甜點:杏仁忌廉餡餅:夠脆,味道超甜!野莓餡餅:夠脆,中央野莓醬夠酸,中和咗啲甜味!好味!法式軟身蛋糕:忌廉已經淋咗!味道甜膩,一般焗青檸芝士蛋糕:酸酸地,蛋糕已經熱溶咗少許,出咗油,好膩黑糖栗子卷:蛋糕
鹹點:
甜點:
杏仁忌廉餡餅:夠脆,味道超甜!
野莓餡餅:夠脆,中央野莓醬夠酸,中和咗啲甜味!好味!
法式軟身蛋糕:忌廉已經淋咗!味道甜膩,一般
焗青檸芝士蛋糕:酸酸地,蛋糕已經熱溶咗少許,出咗油,好膩
黑糖栗子卷:蛋糕鬆軟,黑糖味唔強!栗子味都唔強!
法式蛋白杏仁蛋糕:都係放耐咗!忌廉溶溶地,太甜膩!一般!
迷你開心果紙杯蛋糕:隻綠色忌廉雖然滑,無乜開心果味,cupcake鬆軟,味道正常!
香滑咖啡芝士餅:咖啡朱古力忌廉滑,野莓新鮮!

食物以甜品為主,味道唔係唔好味,但唔知係唔係放室溫(當時係熱嘅)一段時間,啲cream或牛油重嘅甜品,食落都覺得溶溶地!口感唔啱!感覺好膩!所以即刻叫餐茶!

餐茶:選擇唔多,咖啡及紅茶類為主,啱肥髀嘅只有凍檸茶!
凍檸茶:肥髀飲!
伯爵茶:茶壺上,唔落糖及奶,喜歡伯爵茶嘅特有香草味!夠熱解膩一流!
店員有禮,地方太大,人手唔夠,所以要等一陣先有回應!
熱得甜品都太膩!
2007 views
2016-06-17
$100 (Tea)