Hiring
$20,000-$30,000
Monthly
2022-10-21 19 views
秋天的午餐,我想來點特別的。所以我選擇了銅鑼灣駱克道L Square 8樓嘅The musicbox gill house &bar,一間有人打碟嘅餐廳,讓輕搖滾可洗去一朝嘅疲憊。先生喜愛西餐,佢點左幾款佢喜愛的菜式,我當然也非常欣賞。午餐A: 燒烤醬豬肋骨$108 傳統嘅味道,豬肋骨肉質好淋,一刀就能夠讓它們骨肉分離,女士們也非常喜歡這菜式。愛食肉的一定不可能錯過。老海灣粟米周打湯跟午餐A加$18 粟米香甜,加上薯仔、西芹,飲落既有蔬菜味,又有粟米甜味小食水牛城芝士雞翼六隻$98水牛城雞翼好有我細個喺紐約食嘅感覺, 果陣香味令我難以忘懷。雞翼裏上香辣醬汁, 係枯燥嘅秋天增加一點刺激,仲有一碟黑松露醬, 一次過可以食到水牛城醬汁同埋黑松露嘅味道。香蒜牛油煮蜆$168 大蜆蜆肉肥厚鮮甜,無沙。混以蒜蓉、牛油汁、檸檬汁,完全突顯到大蜆嘅鮮甜,味道夠清新。呢道蒜蓉牛油大蜆絕對係極之好味 , 大力推介呢一道菜。 美國皇室和牛漢堡$138(加車打芝士$20)和牛漢堡油脂夠香,肉味夠濃,非常美味,面包烘得夠脆,記得一定要加芝士,否則會後悔。 飲品我都係飲手工啤🤩Goose Island Duck
先生喜愛西餐,佢點左幾款佢喜愛的菜式,我當然也非常欣賞。
午餐A: 燒烤醬豬肋骨$108
老海灣粟米周打湯跟午餐A加$18
粟米香甜,加上薯仔、西芹,飲落既有蔬菜味,又有粟米甜味

小食
水牛城芝士雞翼六隻$98

香蒜牛油煮蜆$168

美國皇室和牛漢堡$138(加車打芝士$20)

飲品我都係飲手工啤🤩
Goose Island Duck Duck Seesion IPA$68
入口比較淡,但並冇麥子澀味,飲到最後有一股清甜。午餐來一杯,真係人生快樂事。價錢又相宜,抵飲。

呢間舖頭每一樣食物都好有水準,極力推薦大家嚟呢度。 環境好、味道好。follow佢嘅社交平台仲有九折呀 ,咁著數唔好錯過啦!