Hiring
$20,000-$30,000
Monthly
3 day(s) ago 0 views
📍香港📍銅鑼灣📍The Musicbox Grill House & Bar📍銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓📍星期一至日 11:30~00:00✨ 裝修好特別,星期五晚幾乎滿座。如果今晚有DJ打碟相信氣氛會更好。凡惠顧二人套餐送芝士焗龍蝦半隻!🦄 老海灣粟米周打湯入口香滑有口感好足料,粟米粒蘑菇粒煙肉粒,仲有香蒜烘麵包,配周打湯食味道更濃郁豐富。🦄 凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆,麵包粒脆卜卜,仲有芝士同炸香嘅煙肉粒。好鍾意係佢嘅醬汁調味啱啱好。🦄 香蒜牛油煮蜆前菜黎講呢個份量非常大方,蜆肉大隻飽滿無沙,吸收哂濃郁嘅湯汁。跟配4塊好香脆嘅蒜蓉包,好好食清哂。🦄 烤蒙古豬扒10安士豬扒好大塊,肥瘦比例完美。配搭蕃茄醬汁好清新減低油膩感!入口系有啲似叉燒。🦄 草飼澳洲肉眼牛扒 10安士完全唔韌亦都唔會有筋咬唔到既情況。加少少鹽提味會更好食,或者配芥末籽醬同蜜醬汁。有juicy 既大啡菇,蕃茄仔同薯仔做伴碟。🦄 芝士蛋糕芝士味濃郁,好食!🦄 crème brûlée燉蛋好香滑,蛋香味亦好突出。整體唔會太甜,好好食。#foodieschu銅鑼灣
📍香港📍銅鑼灣
📍星期一至日 11:30~00:00

🦄 老海灣粟米周打湯

🦄 凱撒沙律

🦄 香蒜牛油煮蜆

🦄 烤蒙古豬扒10安士

🦄 草飼澳洲肉眼牛扒 10安士

🦄 芝士蛋糕
芝士味濃郁,好食!

🦄 crème brûlée
燉蛋好香滑,蛋香味亦好突出。整體唔會太甜,好好食。

#foodieschu銅鑼灣
  • 法式焦糖燉蛋
  • 凱撒沙律
  • 新英倫周打蜆湯
  • 芝士蛋糕
🧀🫕烤焗芝士通心粉嚟到可以試吓,超級超級多芝士。食落口感濃郁,比較膩。🥖窮孩魚柳三文治炸豹紋石斑魚柳,外脆內嫩,配埋自家製嘅他他醬,幾大份。法式麵包幾脆,偏硬。🍕食肉獸呢個料好多,有沙樂美腸、火腿、香腸、煙肉、漢堡扒同埋芝士,仲有又係超級超級多芝士,芝士透過塊pizza😂😂。🍫🎂🍰三重朱古力軟滑蛋糕呢個幾推薦,朱古力味道夠濃,蛋糕比較結實,唔會太甜,叫一份原來有兩件,開心。🍟炸薯條外脆內軟,口感唔錯,上親嚟都係熱辣辣。🧅洋蔥圈用啤酒麵漿炸過,口感脆脆地,洋蔥味道出色。

🧀🫕烤焗芝士通心粉
嚟到可以試吓,超級超級多芝士。食落口感濃郁,比較膩。

🥖窮孩魚柳三文治

🍕食肉獸

🍫🎂🍰三重朱古力軟滑蛋糕

🍟炸薯條
外脆內軟,口感唔錯,上親嚟都係熱辣辣。

🧅洋蔥圈
用啤酒麵漿炸過,口感脆脆地,洋蔥味道出色。

5 day(s) ago 0 views
今日到訪了一間超有氣氛的餐廳The Musicbox grill house & bar無論是三兩知己或者一班朋友聚會這裡都很適合👏🏻👏🏻點了一份龍蝦汁海鮮意大利粉 ($198) 🍝龍蝦味道濃郁海鮮的份量也很豐富大大粒帶子、彈牙魷魚、鮮甜蜆肉等等都齊全另外還點了一份6 course tasting menu ($368)當中包括了凱撒沙律🥗新英倫周打蜆湯🥣鮑魚海鮮拼盤🐟安格斯肉眼牛扒🥩黑松露意大利雲吞🥟法式焦糖燉蛋🍮每一款都好好味最推薦海鮮拼盤同埋肉眼牛扒非常滿足的一餐!
今日到訪了一間超有氣氛的餐廳
無論是三兩知己或者一班朋友聚會
這裡都很適合👏🏻👏🏻

點了一份龍蝦汁海鮮意大利粉 ($198) 🍝
龍蝦味道濃郁
海鮮的份量也很豐富
大大粒帶子、彈牙魷魚、鮮甜蜆肉等等都齊全
龍蝦汁海鮮意大利粉

黑松露意大利雲吞🥟
法式焦糖燉蛋🍮

每一款都好好味
最推薦海鮮拼盤同埋肉眼牛扒
非常滿足的一餐!
鮑魚海鮮拼盤

安格斯肉眼牛扒

龍蝦汁海鮮意大利粉
  • 新英倫周打蜆湯
  • 草飼澳洲肉眼牛扒
  • 黑松露意大利雲吞
  • 法式焦糖燉蛋
位於銅鑼灣消防局附近的The Musicbox Grill House & Bar離銅鑼灣C出口都只係只有步行數分鐘的路程~無論係環境定係食物都令人印象深刻這間以音樂為主題的美式餐廳 經常有DJ駐場 為用餐增添一份活力一入門口 我地已經被音樂氣氛感染🤗🤗我們發現一人餐的dishes真的很多所以除了點了一人餐$488另叫了一份(單點) 焗檸檬黑椒黃油雞 $178份量已經很足夠了😆 😆 !!好快上左welcome drink🍸 海鹽檸檬🍋無酒精🍺好好飲✿凱撒沙律配風乾車打芝士粒✿沙律新鮮可口香脆的車打芝士粒為沙律增加了風味搭配特製的凱撒醬 十分開胃呢haha🤤 ✿意大利雜菜湯✿濃郁的蕃茄湯底充滿雜京菜同埋通粉 唔錯👍🏼配料豐富 令人滿足 口感清新 😍✿雲場蟹腳海鮮拼盤(蒜蓉牛油)✿蟹腳肉質鮮嫩 但鹹左少少🤭另外還有鮑魚、八爪魚、大蝦、青口、蜆蒜蓉牛油則帶來濃郁的風味 薯仔同埋粟米很吸汁~ 不錯 🥰🥰✿120日穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)✿牛扒煎得恰到好處 外焦內嫩🔥 肉質鮮美5成熟搭配簡單的調味 讓牛肉的自然風味得到充分展現😀😀✿焗檸檬黑椒黃油雞 $178 (單點)✿這是半隻的份量
離銅鑼灣C出口都只係只有步行數分鐘的路程~
無論係環境定係食物都令人印象深刻
一入門口 我地已經被音樂氣氛感染🤗🤗

我們發現一人餐的dishes真的很多
所以除了點了一人餐$488
另叫了一份(單點) 焗檸檬黑椒黃油雞 $178
份量已經很足夠了😆 😆 !!

好快上左welcome drink🍸

濃郁的蕃茄湯底充滿雜京菜同埋通粉 唔錯👍🏼
配料豐富 令人滿足 口感清新 😍

✿雲場蟹腳海鮮拼盤(蒜蓉牛油)✿
蟹腳肉質鮮嫩 但鹹左少少🤭
另外還有鮑魚、八爪魚、大蝦、青口、蜆
蒜蓉牛油則帶來濃郁的風味 薯仔同埋粟米很吸汁~ 不錯 🥰🥰

不單止食物質素高 環境也令人放鬆
音樂氣氛更是讓人感受到獨特的用餐體驗🤣🤣
very nice ❤️❤️
6 day(s) ago 0 views
知道The L. Square 好唔同餐廳~今次就試下呢間音樂做主題嘅西餐~屈機嘅係有成個打碟位,好pro~以為會相對嘈,但入到去啲聲量剛剛好~音樂係好多熟悉嘅歌remix左~令人好舒服咁食飯~🔹Lobster bisque🔹 真材實料~好濃嘅龍蝦味~好滑嘅口感~仲有粒粒龍蝦肉~🔹Caesar Salad🔹賣相靚~菜又新鮮~開胃~🔹Australian Grass Fed Rib Eye Steak🔹錯覺以為有塊心心牛扒~不過擺盤係靚嘅~肉眼一入口就好有煙熏味~但又唔會有焦燶味~好突出到入面嘅牛香~🔹Seafood Lover Linguine🔹有大蝦、魷魚圈、大蜆、帶子~全部都好彈牙~意粉就掛晒啲海鮮汁~
[銅鑼灣 - 音樂主題餐廳]

知道The L. Square 好唔同餐廳~
今次就試下呢間音樂做主題嘅西餐~
屈機嘅係有成個打碟位,好pro~
以為會相對嘈,
但入到去啲聲量剛剛好~
音樂係好多熟悉嘅歌remix左~
令人好舒服咁食飯~

🔹Lobster bisque🔹
真材實料~
好濃嘅龍蝦味~
好滑嘅口感~
仲有粒粒龍蝦肉~

🔹Caesar Salad🔹
賣相靚~
菜又新鮮~
開胃~

錯覺以為有塊心心牛扒~
不過擺盤係靚嘅~
肉眼一入口就好有煙熏味~
但又唔會有焦燶味~
好突出到入面嘅牛香~

🔹Seafood Lover Linguine🔹
有大蝦、魷魚圈、大蜆、帶子~
全部都好彈牙~
意粉就掛晒啲海鮮汁~

6 day(s) ago 0 views
店名: The Musicbox Grill House & Bar地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓銅鑼灣站C出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5之前聽朋友推介佢地嘅牛扒好juicy,同朋友突然想食牛扒,今次就黎到試下,估唔到weekday咁full🙈Chefs tasting menu$248新英倫周打蜆湯❤️❤️❤️❤️❤️蜆湯味道濃郁,配上蒜蓉包一流😗海鮮拼盤❤️❤️❤️❤️❤️有蜆、青口、蝦🦐、粟米🌽等,蜆肉大粒飽滿超鮮甜,粟米多汁香甜🤩澳洲肉眼牛扒(8安士)❤️❤️❤️❤️❤️叫左5成熟,一個人食都好夠飽,煎到啱啱好,肉汁鎖死係入面🥩超開超juicy,入口肉味香濃又好食😚黑松露意大利雲吞❤️❤️❤️❤️黑松露味好香,散發住其獨有嘅香氣🥰法式焦糖燉蛋❤️❤️❤️❤️❤️超有驚喜,表面焦糖十分香脆,入口蛋香味好出,口感超滑溜🥰香草燒羊架❤️❤️❤️❤️$288叫左7成熟,4舊羊架配上大啡菇🍄‍🟫、洋蔥圈等,羊架入口鮮嫩,肉汁豐富,大啡茄熟度啱啱好,咬落有口感又juicy😆廚師沙律❤️❤️❤️❤️❤️$88份量比想像中大🥗沙律菜十分清新,作為前菜一流‼️

銅鑼灣站C出口,行1分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

Chefs tasting menu

新英倫周打蜆湯❤️❤️❤️❤️❤️
蜆湯味道濃郁,配上蒜蓉包一流😗

海鮮拼盤❤️❤️❤️❤️❤️

澳洲肉眼牛扒(8安士)❤️❤️❤️❤️❤️

黑松露意大利雲吞❤️❤️❤️❤️
黑松露味好香,散發住其獨有嘅香氣🥰

法式焦糖燉蛋❤️❤️❤️❤️❤️
超有驚喜,表面焦糖十分香脆,入口蛋香味好出,口感超滑溜🥰

香草燒羊架❤️❤️❤️❤️

廚師沙律❤️❤️❤️❤️❤️
份量比想像中大🥗沙律菜十分清新,作為前菜一流‼️
1K
2024-08-28 0 views
老海灣粟米周打湯— 湯底濃郁, 粟米甘甜,入口即化。香蒜牛油煮蜆— 蜆肉飽滿彈牙,蒜香與牛油交融,超級開胃。Caesar沙律— 生菜清新爽口,沙律醬調配得宜,配搭到位。 烤蒙古豬扒 10 安士— 肉質鮮嫩多汁,帶點嫣紅,咬下有彈牙感,配搭的蔬菜清脆可口。草飼澳洲肉眼牛扒 (10 安士)— 肉質鮮嫩,煎至medium rare,入口即融,肉汁鮮甜,superfood!精選蛋糕— 焦糖布丁濃郁細滑,芝士蛋糕綿密,兩款甜品都不會太膩,剛好點到味。
老海灣粟米周打湯— 湯底濃郁, 粟米甘甜,入口即化。
香蒜牛油煮蜆— 蜆肉飽滿彈牙,蒜香與牛油交融,超級開胃。

2024-08-28 0 views
第二次嚟呢間餐廳,水準依然。今次都係同朋友慶祝生日🎂,二人前,見佢哋推介一個二人套餐,仲送半隻波士頓龍蝦,見啲嘢都啱食,所以一試。個餐湯唔係求求其其,個周打魚湯好Creamy。「波士頓龍蝦🦞」都唔係好細隻,免費嘅,都算好好。全晚我最欣賞就係個「香蒜牛油煮蜆」,夠鮮甜又大隻,肥美又多,個汁煮得好好味,好加分👍🏻主菜我哋揀咗「草飼澳洲肉眼牛扒」、「烤蒙古豬扒」,個牛中規中矩,都幾香,反而個豬扒煮得好Juicy!由於朋友生日,訂枱時已要求甜品寫Happy birthday,佢哋都冇漏到,另外仲幫我哋影相,連一張生日卡送上,有心思👍🏻👍🏻餐廳內都很多打卡位的,當晚full House,見到有人Walk in都冇位,所以就比較嘈少少。

2024-08-24
Celebration
Birthday
  • 香蒜牛油煮蜆
2024-08-25 0 views
今日朋友帶咗我嚟食西餐佢話呢度可以聽吓歌又會有人打下碟好正🎼🔊同埋銅鑼灣又好就腳🥰一坐低就有welcome drink 🍸 -6-Course $368凱撒沙律🥗啲沙律醬調味夠又酸酸地好開胃火腿夠鹹香麵包粒夠脆👍🏻-新英倫周打蜆湯好濃郁嘅周打蜆湯除咗香濃仲要好幼滑😻-鮑魚海鮮拼盤(卡真醬)卡真醬有少少辣辣地好惹味鮑魚好彈牙啲粟米好香甜海鮮都好鮮甜👍🏻-120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)牛味重之餘仲好軟腍唔會韌熟度啱啱好從保留住啲肉汁醬汁都唔錯可以提升牛肉鮮味😉-黑松露意大利雲吞好香濃黑松露味雲吞唔厚皮菇菌都好香-法式焦糖燉蛋面頭焦糖燒得好香脆冰火上熱下凍超正燉蛋好香雲呢拿味好Creamy🥰-野菌松露意大利粉 $118松露汁一樣好掛意粉同黑松露雲吞一樣嘅感覺一口接一口☺️-水牛城雞翼6隻 $98好惹味有少少辣辣地酸酸地幾開胃-炸蠔 $118一咬開勁Juicy好鮮甜🥰

一坐低就有welcome drink 🍸

6-Course $368
凱撒沙律🥗
啲沙律醬調味夠又酸酸地好開胃
火腿夠鹹香麵包粒夠脆👍🏻
新英倫周打蜆湯
好濃郁嘅周打蜆湯
除咗香濃仲要好幼滑😻

鮑魚海鮮拼盤(卡真醬)
卡真醬有少少辣辣地好惹味
鮑魚好彈牙
啲粟米好香甜
海鮮都好鮮甜👍🏻
120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
牛味重之餘仲好軟腍

炸蠔 $118
一咬開勁Juicy
好鮮甜🥰

2024-08-24 0 views
滿滿儀式感😙😙😙高質西餐廳🌸🌸🌸同好朋友慶祝生日 黎左銅鑼灣呢間西餐廳~餐廳環境以唱碟做特式主題 店內都播放好多經典嘅歌曲 環境一流 氣氛滿滿🥳🥳🥳我地叫左6 courses chefs tasting menu $368食物好豐富 每一樣都好高質🌼凱撒沙律新鮮爽口,芝士味濃郁🌼新英倫周打蜆湯有好多粒蜆肉,好足料,好creamy 🌼鮑魚海鮮拼盤有腸仔,八爪魚,青口,蜆,蝦,粟米,薯仔同鮑魚鮑魚好大隻,肉質細嫩彈牙🌼120穀飼阿根廷安格斯牛扒我地揀左5成熟,肉質鮮嫩多汁,炭燒味都好香🌼黑松露意大利雲吞香濃既黑松露汁,口感豐富,creamy and yummy 😋 🌼法式焦糖燉蛋Texture 好滑 又唔會過甜份量都唔少,適合二人share另外我地都嗌左龍蝦汁海鮮扁意粉$198濃郁既龍蝦汁,大大粒既帶子同蝦,鮮甜肥美,扁意粉既texture 岩岩好 my fav 😋店員服務都好好,會主動幫忙加水,換碟。📍The Musicbox Grill House & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓#高質西餐廳 #慶生之選 #銅鑼灣必食 #環境一流 #聚
滿滿儀式感😙😙😙高質西餐廳🌸🌸🌸

同好朋友慶祝生日 黎左銅鑼灣呢間西餐廳~

食物好豐富 每一樣都好高質

🌼凱撒沙律

新鮮爽口,芝士味濃郁
🌼新英倫周打蜆湯

有好多粒蜆肉,好足料,好creamy
🌼鮑魚海鮮拼盤

有腸仔,八爪魚,青口,蜆,蝦,粟米,薯仔同鮑魚
鮑魚好大隻,肉質細嫩彈牙
🌼120穀飼阿根廷安格斯牛扒

我地揀左5成熟,肉質鮮嫩多汁,炭燒味都好香
🌼黑松露意大利雲吞
🌼法式焦糖燉蛋

Texture 好滑 又唔會過甜

份量都唔少,適合二人share
另外我地都嗌左龍蝦汁海鮮扁意粉$198

店員服務都好好,會主動幫忙加水,換碟。

#高質西餐廳 #慶生之選 #銅鑼灣必食 #環境一流 #聚會之選
再訪銅鑼灣🚇呢間 The Musicbox 樓上酒吧餐廳🍴皆因佢出品水準唔錯又穩定,而且有時仲有🎛️ DJ 打碟,氣氛十分之好。炸🔥洋蔥圈粉漿厚度恰到適中,外殼香脆,入面嘅🧅洋蔥肉厚飽滿,點埋個醬汁食就更惹味🤤。烤🔥蒙古豬扒用嘅係食橡果🌰嘅西班牙黑毛豬🇪🇸,烤到 medium rare 肉質極之嫩滑細膩🐖,配上特製嘅醬汁同埋勁厚切,😋入口啖啖肉勁滋味!黑松露🇮🇹意大利雲吞餡料充滿芝士🧀香味,外面撈咗唔少黑松露醬🍄,一啖一粒好食到停唔到口🥰。法式🇲🇫焦糖燉蛋 Creme Brulee 焦糖面好薄好鬆脆,🥚燉蛋香滑甜美,幾有水準👍。三重🍫朱古力軟滑蛋糕我之前都有食過☺️,果種濃郁又有層次嘅朱古力🍰香甜,真係令我食過返尋味😍!

Type of Meal
Dinner
2024-08-21 302 views
啊啊啊啊啊 好正嘅美式餐廳啊啊啊啊啊!裝修布置好chill~因為午餐時間都坐滿晒 所以冇坐到靠窗邊嘅位😭 坐係窗邊,睇住街景一定更chill!位置🌟🌟🌟🌟🌟地鐵站D2出嚟行一陣就會睇到啦 ~直接上八樓,都幾方便。再講一次,要坐靠窗邊!食物🌟🌟🌟🌟🌟我哋叫咗西冷牛扒🥩、沙律🥗、有五種芝士嘅Pizza🧀️仲有薯條🍟~❤️沙律好清新,份量都幾足夠~❤️牛扒烤得好靚 又好Juicy~❤️pizza有五種芝士,每種芝士嘅口感同味道都唔同😋 pizza係薄底嘅,好好味!服務🌟🌟🌟🌟🌟工作人員嘅服務意識非常好👍,好細心地觀察客人嘅需要。我自己都冇發覺水飲晒咗,但係工作人員好勤力咁幫我地加咗好多次水~而且!水裏面有士多啤梨🍓!!

位置🌟🌟🌟🌟🌟

食物🌟🌟🌟🌟🌟

❤️沙律好清新,份量都幾足夠~
❤️牛扒烤得好靚 又好Juicy~

服務🌟🌟🌟🌟🌟
2024-08-20 271 views
我和老公來灣仔食飯,在駱克道行經過一條街就突然靜了一點,找到了這間西餐廳的名字,頗為有點雅興。坐下點了一個二人豪華海鮮餐。又被餐牌上費城芝士牛肉漢堡的名字吸引,就多點了這個。先來兩杯檸檬水,濃。豪華海鮮拼盤2人份港幣468元裡面有四個鮮甜彈牙的大蝦、嫩滑鮮美的大鮑魚,五隻腳的雪蟹腿、青口、貽貝、香腸、雞蛋?玉米和小馬鈴薯,配大蒜牛油醬。非常夠吃。接著來的費城芝士牛肉漢堡包是一個不能錯過的經典漢堡。$158厚實的牛肉餡料搭配剛剛烤熱的麵包,完美口感。這款漢堡的牛肉的品質。肉質細緻多汁,六成熟,恰到好處,搭配洋蔥、生菜和番茄等新鮮蔬菜,增添了漢堡的爽脆口感。麵包也是這款漢堡的重要組成部分。麵包表層金黃酥脆,內裡蓬鬆柔軟,吸收牛肉香味,讓整個漢堡口感層次豐富。這個費城漢堡包絕對是一個值得一試的經典美食。高品質的食材和卓越的製作手藝,譜寫出這款漢堡的無可挑剔的美味。我推薦給所有漢堡愛好者。

先來兩杯檸檬水,濃。

豪華海鮮拼盤2人份港幣468元

裡面有四個鮮甜彈牙的大蝦、

2024-08-20 218 views
襯住放假黎到呢間music box餐廳,餐廳以音樂作為主題,裝修方面有好多黑膠唱片,又會播埋啲流行音樂,時不時仲會請DJ黎打碟,氛圍可以話係一流。而食物方面表現都好優秀,選擇款式多,味道都唔錯!推薦可以同另一半一起黎chill住食一餐飯!🥳✨老海灣粟米周打湯🌽粟米味道非常濃郁,creamy之餘仲有小小洋蔥味!😍✨義大利雜菜湯🥗雜菜湯入面有多款蔬菜,搭配埋蒜蓉包食好正!🥰✨香蒜牛油煮蜆🧈香蒜同牛油既搭配非常香,份量好足,每一隻蜆都非常入味!推薦!!🤩✨烤蒙古豬排🐷豬排味道有小小甜,餐廳仲會提供多2款醬汁黎點,更添滋味!😋✨草飼澳洲肉眼牛扒🐮肉眼牛扒煎得啱啱好,唔會太老,食落口感嫩滑,牛味十足!😎✨法式焦糖燉蛋🥚焦糖燉蛋唔會好似其他甜品鋪頭咁死甜,蛋味都好足,好食!☺️

✨老海灣粟米周打湯🌽
粟米味道非常濃郁,creamy之餘仲有小小洋蔥味!😍

✨義大利雜菜湯🥗
雜菜湯入面有多款蔬菜,搭配埋蒜蓉包食好正!🥰

✨香蒜牛油煮蜆🧈

✨烤蒙古豬排🐷
豬排味道有小小甜,餐廳仲會提供多2款醬汁黎點,更添滋味!😋

✨草飼澳洲肉眼牛扒🐮
肉眼牛扒煎得啱啱好,唔會太老,食落口感嫩滑,牛味十足!😎

✨法式焦糖燉蛋🥚
焦糖燉蛋唔會好似其他甜品鋪頭咁死甜,蛋味都好足,好食!☺️

2024-08-16 253 views
Langostino Pasta $198阿根廷紅蝦意大利粉,阿根廷紅蝦意大利粉阿根廷紅蝦一向出名,而我自己就未試過,今日見到Menu有,又唔貴。就想試試。有4隻中size大蝦。果然肉質飽滿鮮甜,有獨特嘅蝦嘅香味,尤其是係蝦膏。意粉唔算好al dente. 較軟身,整體意粉調味都唔錯。另外叫咗6-Course Tasting $368好豐盛嘅一人餐,有齊沙律、湯、海鮮拼盤、八安士肉眼扒、黑松露意大利雲吞同法式燉蛋,一杯飲品。全部質素都相當滿意。沙律係Caesar 細細份、菜好新鮮、煙肉粒同麵包粒都好脆,芝士碎幾多好足夠伴菜食。新英倫周打蜆湯,好鐘意佢個湯夠熱,會焫嘴嘅熱度嘅湯先夠好飲,Creamy而唔會太厚身,飲完都唔會太膩,反而更開胃🤤。 鮑魚海鮮拼盤實在太有誠意,腸仔、八爪魚🐙、青口、蜆、鮑魚、粟米、薯仔、蝦🦐。拼盤雖少但咩都有,好滿足,揀咗辣汁,香料辣汁包滿住佢哋,好惹味。有種食shake shake海鮮嘅感覺。阿根延安格斯肉眼牛扒🥩粉嫩嘅牛肉,原始牛肉嘅香氣微微炭燒過嘅味道,自帶唔少肉汁。不得不提佢配搭嘅芥末醬混合咗椒同香料,特別好食。黑松露意大利雲吞精緻細小,正正常常冇咩特別

Langostino Pasta $198

另外叫咗6-Course Tasting $368

全部質素都相當滿意。

阿根延安格斯肉眼牛扒🥩

黑松露意大利雲吞
精緻細小,正正常常冇咩特別記憶點。

法式燉蛋,厚實滑身。還好還好。

飲品方面加咗$48係Mocktails,strawberry lemonade,味道會偏酸清爽。我喜歡酸酸的所以覺得幾好飲。