2025-01-24 0 views
星期六放工同同事一齊食brunch ,興祝生日。叫咗兩款brunch set share 食。💕Brunch set 包咗餐湯,Caesar salad 💕餐湯同埋沙律做得一啲都唔馬虎,特別鍾意餐湯附上嘅蒜蓉包,非常香脆。沙律菜十分爽脆,醬汁份量亦拿捏得剛剛好💯👍🌟燒美國頂級肉限牛扒配大蝦🌟牛扒有香濃嘅牛味,仲有油脂化開的香味,Order 左medium rare 煎出焦脆Prime半熟肉眼扒,肉質鮮嫩,油花香氣令人回味🤤🤤🤤, 食落有彈性又濃郁,Prime Grade果然有保證。仲要配埋四件新鮮大蝦,簡直錦上添花🫶🫶🌟紅酒燜牛頰肉意大利粉🌟好好味嘅牛頰肉意大利粉,整體嚟講份量都算多,食到最後都仲有好多牛肉粒粒🤩🤩牛頰肉的油脂相對較少,經過低溫燉煮的過程,紅酒、蕃茄醬非常入味,牛頰肉非常軟嫩,帶有膠質的黏稠感,不油不膩,火候控制得恰到好處,做到地入口即化嘅口感,性價比高👍👍👍最後食埋一個甜品同埋餐飲,就圓滿結束,甜品同樣做到出色,焦糖燉蛋面層焦糖脆卜卜,裏面嘅燉蛋非常香滑。

🌟燒美國頂級肉限牛扒配大蝦🌟

🌟紅酒燜牛頰肉意大利粉🌟

2025-01-23 0 views
好久沒來銅鑼灣探表姊啦🤣她說要帶我吃好吃的,我沒化妝就直接衝出門啦🫶🏻🛎 $168 Meat Lover's 這道披薩超級豐富🤭真是滿載各種肉類,包括辣肉腸、火腿和培根等等😍外脆內軟!搭配上濃厚的芝士🧀️每一口都令人欲罷不能!🍕🥓🛎 $198 Foie Gras and Truffles Linguine鵝肝的油脂和松露的獨特香氣超濃,感覺很豪華🥳🥳🥳意大利麵的口感也非常Q彈,十分掛汁整體配搭十分完美🍝🍄🛎 $118 Cheese Ravioli with Tomato一直想試試意大利雲吞薄皮包住肉碎餡料😍加上酸酸的番茄,令我越吃越開胃!🛎 $78 Creme Brulee口感超滑順🤝🏻表面焦糖的香脆與醇厚的布丁形成完美對比🍮✨是個完美的甜品呢!🛎 $78 Fuzzy Navel🛎 $68 Fruity Blossom
好久沒來銅鑼灣探表姊啦🤣
她說要帶我吃好吃的,我沒化妝就直接衝出門啦🫶🏻

🛎 $168 Meat Lover's
這道披薩超級豐富🤭
真是滿載各種肉類,包括辣肉腸、火腿和培根等等😍
外脆內軟!搭配上濃厚的芝士🧀️
每一口都令人欲罷不能!🍕🥓

鵝肝的油脂和松露的獨特香氣超濃,
感覺很豪華🥳🥳🥳
意大利麵的口感也非常Q彈,十分掛汁
整體配搭十分完美🍝🍄

一直想試試意大利雲吞
薄皮包住肉碎餡料😍加上酸酸的番茄,令我越吃越開胃!

🛎 $78 Creme Brulee
口感超滑順🤝🏻
表面焦糖的香脆與醇厚的布丁形成完美對比🍮✨
是個完美的甜品呢!

🛎 $78 Fuzzy Navel
🛎 $68 Fruity Blossom

• 法式焦糖燉蛋
  • 鵝肝松露意大利粉
  • 食肉獸
2025-01-22 0 views
The Musicbox Grill House & Bar,又有Music,又有Grill,還有Bar,就好明確地知道,一個地方有著3種原素。讓食客在忙碌工作後,去坐坐放鬆,吃著美食,聽著音樂,輕鬆自在,可以同時間享受Music 又有Chill的感覺。******************************The Musicbox Grill House & Bar 位於銅鑼灣區,雖不在人潮甚旺大廈之內,都一樣吸引。從電梯而出,全層都是餐廳範圍,座位不少,還有打歌的位置,在周末的晚上可以出來打歌一番。剛好這夜有人打歌,可以邊吃著美食,聽著輕鬆音樂,放鬆一下。餐牌都以Grill Steak為主,還有海鮮、意粉、薄餅、漢堡包、沙律小食、餐湯和甜品供應。還有些單人餐,2人和4人餐選擇。飲品主打為酒類飲品,都有無酒精飲品,如mocktails、果汁、花茶、梳打或餐茶。洋蔥圈 HKD58,愛吃炸洋蔥圈,因為外脆內軟,洋蔥還後清甜,配上燒烤醬很有風味。廚師推介餐 HKD368,包括沙律、餐湯、黑松露意大利雲吞、海鮮拼盤和安格斯肉眼牛扒、甜品和飲品。凱撒沙律,沙律菜爽口清甜,醬汁掛得剛剛好,加

剛好這夜有人打歌,可以邊吃著美食,聽著輕鬆音樂,放鬆一下。

凱撒沙律,沙律菜爽口清甜,醬汁掛得剛剛好,加入脆口麵包粒和煙肉粒,提升了口感和咸香味。

新英倫周打蜆湯,忌廉湯中帶點蜆鮮味,配著香脆蒜蓉多士,都不錯。

卡真醬汁鮑魚海鮮拼盤,包括了鮑魚、蝦、八爪魚仔、蜆、青口、腸仔、薯仔和粟米,每樣一件可以享受海鮮風味。卡真醬汁滿有牛油香帶少許辣味,令海鮮多了點風味。粟米牛油味香又甜,好食。

120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒8oz,medium rare肉眼牛扒血水不多,也沒有燒至過熟。吃上口,牛肉味香又有燒香味道,脂肪較多部位更是油膩味香濃,肉質軟淋又保留肉汁。需然配了醬汁,還是簡單粗鹽,就能吃出了牛的香味,確實讓人吃得滿足。

黑松露意大利雲吞,細細粒又有清香黑松露味雲吞,非常回味。

食肉獸薄餅 HKD168,薄薄餅底,邊脆內軟,滿滿芝士加上肉粒,惹味無比,好食到停不下來。

跟餐甜品,法式焦糖燉蛋,薄薄焦糖脆口,燉蛋蛋味香,又有雲呢拿味道,最重要甜度適中,吃得滿足。

餐飲凍檸檬茶,茶味清香又不會很甜。Fresh Lemonade HKD42,清新檸檬梳打,酸酸甜甜又可解油膩感。

$350 (Dinner)
  • 凱撒沙律
  • 法式焦糖燉蛋
  • 新英倫周打蜆湯
  • 黑松露意大利雲吞
  • 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
  • 食肉獸
2025-01-18 0 views
位置很方便,就在铜锣湾C出口步行两分钟。一打开电梯门,就好像进入另外一个世界~和朋友庆生,店员小姐姐很可爱,帮我们重新拍了好几次可打印的拍立得,直到我们选择满意的一张~后面还有一张DJ台,大厨老板做完美食后会出来和大家互动!〈香蒜牛油煮蚬〉:摆盘非常好看,看得出来厨师下了功夫。我和朋友一直认为蒜蓉包很好吃,蒜香味混着很浓的奶香味〈黑松露意大利云吞〉:意大利小饺子,可以列入这家的前几名,浓郁的黑松露汁,混杂奶油的香气,裹满每一颗小饺子,每吃一口都在回味。缺点是吃多了有点腻〈草饲澳洲肉眼牛扒🥩〉要的5成熟,还不错,肉质很嫩可能有点被我们放凉了,没有品尝到最佳味道〈焦糖炖蛋〉朋友生日,还贴心的给了我们小蜡烛~表面焦糖很脆,但是希望可以再少糖一点~下次准备试试他的其他甜品🍮

2025-01-13 370 views
今日嚟到銅鑼灣,想食西餐經過見到呢間,一踏進餐廳,便被現場DJ的音樂吸引,輕快的節奏與柔和的燈光讓人瞬間放鬆心情,適合與朋友聚會或享受一個輕鬆的夜晚餐牌好多選擇經典漢堡牛肉煎得恰到好處,外層微微焦脆,內裡卻仍然多汁,肉香濃郁。配上新鮮生菜、蕃茄片和自家製的醬汁,層次分明,每一口都讓人滿足。麵包的質感亦非常出色,輕輕烤過後帶點酥脆,但仍保留內層的柔軟。整體來說,這是一份簡單但高質的漢堡,令人回味無窮野菌松露意大利粉濃郁的松露香氣撲鼻而來,伴隨著野菌的鮮味,讓人食指大動。意大利粉的口感剛剛好,軟硬適中,完美地吸收了醬汁的精華。野菌的種類豐富,咬下去充滿彈性,帶有淡淡的泥土香氣,與松露的味道相互呼應,令人一口接一口燒烤醬豬肋骨肋骨是這間餐廳的招牌菜之一,絕對不容錯過。豬肋骨經過長時間的慢煮,肉質非常嫩滑,輕輕用叉子一撥就能骨肉分離。燒烤醬甜中帶鹹,味道濃郁但不會過於搶戲,完美地提升了豬肋骨的肉香。每一塊肋骨的表面都塗滿了醬汁,再經過烤爐微微焦糖化,增添了一份獨特的煙燻香氣。搭配旁邊清爽的沙律,讓整道菜的口感更加平衡
今日嚟到銅鑼灣,想食西餐

餐牌好多選擇

經典漢堡

野菌松露意大利粉

燒烤醬豬肋骨

2025-01-11 428 views
這晚係開完會真氣難下。開足半日同老闆頂足半日。感覺好委屈自己。心裡決定要食返些好野去平衡自己的心態。決定係找找好食餐廳。**黑松露雞翼**雞翼經過精心的醃製和烹調,外皮金黃酥脆,內裡卻保持著肉質的鮮嫩。黑松露的香氣在雞翼上散發出來,每一口都能感受到松露的獨特風味,與雞肉的鮮美相得益彰,讓人忍不住一口接一口。**食肉獸Pizza**則是一道肉食愛好者的夢幻之選。這款Pizza的餅底薄脆,搭配上豐富的肉類配料,讓整道菜品充滿了肉香。每一口都能感受到肉類的鮮美與香氣,讓Pizza的口感更加豐富。這道Pizza的調味也非常到位,既不油膩,又能充分展現出肉類的風味,讓我在享受美食的同時,也感受到一種滿足感。The Musicbox Grill House & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 8樓

2025-01-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2025-01-09 407 views
好友生日緊要來點特別的今次不在荃灣了,今次就來到銅鑼灣的 The Musicbox Grill House & Bar 享受我地的 Me time。先點選了一個6個 course 的Set⬇️⬇️⬇️1️⃣ 凱撒沙律 ~ 新鮮沙律菜配上我喜愛的凱撒汁令人食指大動。2️⃣ 新英倫周打蜆湯 ~ 口感好濃郁的蜆湯配上超脆口多士正。3️⃣ 鮑魚海鮮拼盤 ~ 鮑魚彈牙, 蜆和青口唔錯, 蝦夠爽口。4️⃣ 120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒 ~ 叫左7成, 因我兩都唔太喜愛好生, 呢個生熟度滿足到我們, 牛肉味香濃。5️⃣ 黑松露意大利雲吞 ~ 一口一件,正常發揮。6️⃣ 法式焦糖燉蛋 ~ 😍😍我最喜愛的甜品之一,脆面內裡又滑又濃超好味。另外再加以下⬇️⬇️⬇️✡️ 洋蔥圈 ~ 好耐冇食口感唔錯。✡️ 鵝肝松露意大利粉 ~ 呢個超有驚喜, 送來未食已經好香黑松露味, 鵝肝厚切大件, 每條意大利粉都吸收哂黑松露的獨有香味正到我清碟了。🍰 紐約芝士蛋糕 ~ 好友生日,我主動要求寫祝福字句在甜品上, 呢件cheese cake 🎂芝士味濃郁夠哂滋味。

先點選了一個6個 course 的Set⬇️⬇️⬇️

5️⃣ 黑松露意大利雲吞 ~ 一口一件,正常發揮。

另外再加以下⬇️⬇️⬇️

✡️ 洋蔥圈 ~ 好耐冇食口感唔錯。

2025-01-08 355 views
一段時間冇嚟,多咗唔少新餐。想食海鮮拼盤,又想食牛扒同pasta,完全係選擇困難。6-course menu $368就可以試晒佢哋嘅招牌菜😚。🌟6-course chef tasting menu $368🔹凱撒沙律🔹新英倫周打蜆湯或意大利雜菜湯🔹鮑魚海鮮拼盤(卡真或蒜蓉牛油)🔹120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)🔹黑松露意大利雲吞🔹法式焦糖燉蛋鮑魚海鮮拼盤細細碟,過下口癮啱啱好。卡真醬汁蒜香幾重,味道微辣幾惹味。每款海鮮嘅質素都唔錯。肉眼扒勁大塊,真係足8安士!又嫩又香又多肉汁,冇咩可以挑剔。平時第二度食一塊咁嘅質素起碼都$300。食完牛扒已經9成飽,好彩黑松露意大利雲吞係細細碟。菇菌香同忌廉嘅香味都好濃郁。下次想食大碟版🤣!法式焦糖燉蛋夠幼滑,甜度適中,又有脆脆焦糖。作為跟餐甜品嚟講好高質!🌟4-course brunch menu $168🔹凱撒沙律🔹新英倫周打蜆湯/意大利雜菜湯🔹紅酒燜牛頰肉意大利粉🔹法式焦糖燉蛋娘親大讚紅酒燜牛頰肉意大利粉好出色。我試咗幾啖,牛頰肉係靚嘢,雖然唔係充滿骨膠原嘅軟滑口感,但煮得軟腍冇咩渣,肉味都幾重,仲吸收晒微酸開胃嘅紅酒汁。

🔹凱撒沙律
🔹新英倫周打蜆湯或意大利雜菜湯
🔹鮑魚海鮮拼盤(卡真或蒜蓉牛油)
🔹120穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8安士)
🔹黑松露意大利雲吞

🌟4-course brunch menu $168
🔹凱撒沙律
🔹新英倫周打蜆湯/意大利雜菜湯
🔹紅酒燜牛頰肉意大利粉

2025-01-06 303 views
係朋友推介下黎左呢間餐廳真心好出色每樣食物都好好味🫶🏻🥳 💎$368 6 Course Dinner.New England Clam Chowder作為第一道菜的 New England Clam Chowder,濃湯的質地綿密且帶有濃郁的海鮮味,蛤蜊的鮮甜很好地融入了奶油與土豆的香氣之中。🥰點綴的香蔥增添了一絲清新的氣息.💎 Caesar Salad接下來的 Caesar Salad,採用新鮮的生菜,搭配經典的凱薩醬,酥脆的面包丁為其增添了多層次的口感,🤩清新美味😍.💎120 Days Argentina Grain Fed Ribeye (8oz)牛排是我最期待的部分,120天的 Ribeye肉質鮮嫩油脂分布均勻。煎至中等熟度,🤩外表焦香卻內部鮮紅,完美的肉汁在口中綻放,既有肉類的原始風味,又透出一絲複雜的甘甜。搭配的調味愈加襯托了牛肉的美味,令人一口接一口欲罷不能。 .💎 Abalone Seafood Boil (Garlic Butter)各類海鮮的搭配鮮香四溢,醬料中的蒜香和黃油完美融合,令每一口都充滿了海洋的氣息。鮑魚的口感滑嫩😇好出色.💎 Truffle Mushro
係朋友推介下黎左呢間餐廳
真心好出色
每樣食物都好好味🫶🏻🥳

💎$368 6 Course Dinner
New England Clam Chowder

濃湯的質地綿密且帶有濃郁的海鮮味,
蛤蜊的鮮甜很好地融入了奶油與土豆的香氣之中。🥰
點綴的香蔥增添了一絲清新的氣息
💎 Caesar Salad

接下來的 Caesar Salad,
採用新鮮的生菜,
搭配經典的凱薩醬,
酥脆的面包丁為其增添了多層次的口感,🤩
清新美味😍

牛排是我最期待的部分,
120天的 Ribeye肉質鮮嫩
油脂分布均勻。
煎至中等熟度,🤩
外表焦香卻內部鮮紅,
完美的肉汁在口中綻放,
既有肉類的原始風味,
又透出一絲複雜的甘甜。
搭配的調味愈加襯托了牛肉的美味,
令人一口接一口欲罷不能。

各類海鮮的搭配鮮香四溢,
醬料中的蒜香和黃油完美融合,
令每一口都充滿了海洋的氣息。
鮑魚的口感滑嫩😇
好出色

💎 Truffle Mushroom Tortellini

Truffle Mushroom Tortellini,外皮柔軟
內陷鮮香飽滿,
松露的香氣立刻彌漫在口腔中,
令人陶醉🤟🏻
💎 Creme Brulee

金黃的焦糖層好好味
下面是滑順的香草醬,
口感的對比令人驚喜而愉悅,
清新的香草味與甜香的焦糖相得益彰🤩
💎$98 Black Truffle Wings,

濃郁的松露醬提升了雞翼的風味
雞翼肉質鮮嫩
每咬下去都能感受到肉汁四溢
同朋友都好推介
食到停唔到😆

💎$198的 Seafood Lover Linguine,

扇貝、蝦同蛤蜊等海鮮
浸入香濃 Americaine sauce
入口風味十足
意粉彈牙, 有口感
與醬汁完美結合😇
整體味道一流, 十分豐富
💎$68 Pina Colada

為整個用餐增添一份清爽熱帶風情
好好飲~
2025-01-05 209 views
📍The Musicbox Grill House & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓同個朋友食生日飯,佢一早已經揀好餐廳同我食,今日假期,專登早啲去食,希望無咁多人,餐廳一路播住歌,我地一邊好享受咁食,靜靜地無乜人,好舒服👉Set💰$368/位😋😋😋😋.8/5👉凱撒沙律配風乾車打芝士粒羅馬生菜非常新鮮,咬落好爽脆,配埋咸咸地嘅火腿,惹味又有咬口👉意大利雜菜湯多款蔬菜熬製而成,飲落好鮮甜清新,塊多士好似海綿咁吸盡菜湯咁,一咬落圯成口都係,好過癮👉卡真鮑魚海鮮拼盤酸酸辣辣最能帶出海鮮個鮮甜味,款款都咁新鮮,有彈牙👉澳洲肉眼牛扒八安士原來咁大塊,好香牛味,好多肉汁,五成熟,口感剛剛好,唔會靭,又帶點林,配埋少許芥辣醬仲惹味👉新鮮黑松露意大利雲吞香濃黑松露味,聞又香食落又香,煮得好入味,得四粒,食到好吊癮,但係太飽,留返下次再嚟食過👉法色焦糖燉蛋燉蛋非常綿滑,又唔會太甜,每一啖都唔捨得吞,慢慢品嚐👉草飼澳洲肉眼牛扒(10oz)💰$298😋😋😋😋.8/5朋友已經一早推介呢塊牛扒,話上次食過已經好讚,佢話今次食都係咁好味,非常香濃嘅牛味,切落已經好多
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓

👉Set
💰$368/位
😋😋😋😋.8/5

👉凱撒沙律配風乾車打芝士粒

👉意大利雜菜湯

👉卡真鮑魚海鮮拼盤
酸酸辣辣最能帶出海鮮個鮮甜味,款款都咁新鮮,有彈牙

👉澳洲肉眼牛扒

👉新鮮黑松露意大利雲吞

👉法色焦糖燉蛋
燉蛋非常綿滑,又唔會太甜,每一啖都唔捨得吞,慢慢品嚐

👉草飼澳洲肉眼牛扒(10oz)
💰$298
😋😋😋😋.8/5
朋友已經一早推介呢塊牛扒,話上次食過已經好讚,佢話今次食都係咁好味,非常香濃嘅牛味,切落已經好多肉汁流出嚟,咬落去緊加唔洗講,唔使點任何醬汁已經係好好好好食。店員推介三成熟會更好,咁樣真係要下次要再嚟試吓

回頭:yesyesyes!咁高質嘅嘢食,已經諗定好下次同邊個嚟食
2025-01-03 211 views
半份燒烤醬豬肋骨 ❤ 高溫焗完再低溫慢焗,一拎上手肉骨自動分離,肉汁鎖係肋排,自家製 BBQ 醬汁另上自己想要幾濃味自己決定,BBQ醬酸甜中帶煙燻味,口感豐腴。食落口一D都唔嚡 / 油膩,2個人share岩岩好。本身係跟炸洋蔥,我地改左要沙律。燒雞漢堡 ❤ 個雞塊勁嫩滑juicy 好有厚度,配上融化芝士同墨西哥辣椒他他醬 配菜有番茄 生菜 洋蔥 脆煙肉,口感同味道都好正,漢堡包亦烤得香脆外層,一咬好鬆軟,好香包包既味道,薯條更加惹味。焗檸檬黑椒黃油雞 ❤ 雞夠肥美嫩滑,肉質啖啖都好有水份,雞胸一樣都係不得了,食起黎雞味濃,香草調味出色,雖然得1/2隻,但2個人食,好夠飽,大大份。必點!

📍銅鑼灣駱克道✨The Musicbox Grill House & Bar✨環境非常雅緻,整體裝修現代時尚,柔和音樂令人感到輕鬆愉快❤️5-Course Tasting Lunch Menu💡🔹龍蝦湯湯底濃郁,龍蝦鮮甜味滲透於湯中,加入忌廉,增添香氣,令龍蝦湯更加誘人。🔹海鮮拼盤(蒜蓉牛油)有齊新鮮蝦、貝類同其他海鮮,全部用蒜蓉牛油煮制,味道香濃。🔹澳洲肉眼牛扒(8安士)牛扒外焦內嫩,煎得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,搭配特製醬汁,味道更上一層樓。🔹黑松露意大利雲吞每粒雲吞都包著豐富餡料,雲吞皮薄而彈牙,搭配黑松露醬,味道獨特而奢華,讓人感受到意大利風情。🔹法式焦糖燉蛋口感滑順,香甜焦糖與蛋完美結合,每啖都係幸福嘅滋味。🔹Latte香濃滑順,咖啡與奶完美結合。🔸意大利雜菜湯湯底清香,有各種新鮮蔬菜,令整體味道更加清新。🔸煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁三文魚煎得外脆內嫩,搭配酸辣醬汁,更添層次感,十分開胃。🔸Fresh Lemonade味道酸酸甜甜,清爽無比,解膩又解渴。The Musicbox Grill House & Bar✨📍銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓

5-Course Tasting Lunch Menu💡

🔹龍蝦湯

🔹海鮮拼盤(蒜蓉牛油)
有齊新鮮蝦、貝類同其他海鮮,全部用蒜蓉牛油煮制,味道香濃。

🔹澳洲肉眼牛扒(8安士)

🔹黑松露意大利雲吞

🔹法式焦糖燉蛋
口感滑順,香甜焦糖與蛋完美結合,每啖都係幸福嘅滋味。

🔹Latte
香濃滑順,咖啡與奶完美結合。

🔸意大利雜菜湯
湯底清香,有各種新鮮蔬菜,令整體味道更加清新。

🔸煎三文魚配酸辣龍舌蘭忌廉汁
三文魚煎得外脆內嫩,搭配酸辣醬汁,更添層次感,十分開胃。

🔸Fresh Lemonade
味道酸酸甜甜,清爽無比,解膩又解渴。

2025-01-01 170 views
🥂銅鑼灣寶藏餐廳 | The Musicbox Grill House & Bar✨📍銅鑼灣駱克道 459 - 461 號 The L. Square 8 樓😋他家菜品絕絕子!Foie Gras and Truffles 鵝肝松露意大利粉,鵝肝鮮嫩,松露奶油醬超濃郁,每一口都是享受。Caesar Salad 清爽解膩,蔬菜超新鮮。🥣湯品可選 New England Clam Chowder 或 Minestrone,前者鮮美濃郁,後者健康豐富。Abalone Seafood Boil 有卡真和蒜蓉牛油味,海鮮超入味。🥩120 天穀飼阿根廷安格斯肉眼牛扒(8 安士),肉質鮮嫩多汁,火候恰到好處。Truffle Mushroom Tortellini 的黑松露味超香,雲吞皮滑餡足。🍮甜品 Creme Brulee 必試,焦糖脆甜,燉蛋嫩滑。最後來杯 Virgin Colada,菠蘿汁、椰奶、牛奶混合,清甜好喝。盲點不踩雷,寶子們快衝!💕

Caesar Salad 清爽解膩,蔬菜超新鮮。

2024-12-28 372 views
今日係聖誕前夕嘅收爐日,揀咗銅鑼灣L square嘅一間高質西餐廳,餐廳佈置好有聖誕氣氛,餐廳中間有棵聖誕樹,播住聖誕歌,對自己好啲,揀咗個Chef Tasting Menu 二人餐,一共有六道菜。🎅🎄新英倫周打蜆湯🫕滿有新英格蘭風味的周打蜆湯,湯底滑純,入口即溶,伴隨着細膩的海鮮味道。凱撒沙律🥗新鮮翠綠嘅生菜配上香脆嘅煙肉碎及濃郁嘅芝士碎,搬上凱撒沙律醬汁,十分開胃。鮑魚海鮮拼盤,有辣有不辣🦐🐙🦑拼盤中有鮑魚,大蝦,青口及八爪魚多款海鮮,新鮮鮮甜,配菜有薯仔和牛油粟米,與海鮮配搭一絕。120日穀饅阿根廷安格斯肉眼牛扒 (八安士)🥩牛扒肉質鮮嫩多汁,煮得入味 ,配上香濃的焦黃油和香草碎,入口即溶,十分美味可口。黑松露意大利雲吞🥠意大利雲吞口感滑順,配上香氣四溢的黑松露醬,有特色嘅風味。法式焦糖燉蛋🍮西餐當然唔少得甜品啦,香脆嘅焦糖脆脆與滑嫩嘅燉蛋完全融合,滿足!

新英倫周打蜆湯🫕

凱撒沙律🥗

鮑魚海鮮拼盤,有辣有不辣🦐🐙🦑

120日穀饅阿根廷安格斯肉眼牛扒 (八安士)🥩

黑松露意大利雲吞🥠
意大利雲吞口感滑順,配上香氣四溢的黑松露醬,有特色嘅風味。

法式焦糖燉蛋🍮

2024-12-22
$400 (Dinner)
🎉✨ 超開心的生日! ✨🎉今日朋友幫我慶祝生日🎂,約咗一間喺銅鑼灣好有特色嘅餐廳🍴,C出口一上嚟過條馬路就到🚶‍♀️🚦,方便到冇得頂!一入去就被裝潢吸引🎥🎶——電影同live music氛圍,超有feel❣️✨🎁 大驚喜!朋友偷偷預咗甜品🍮,仲安排咗貼心驚喜!😱❤️ 餐廳送即影即有📸同生日卡🎉✉️,電視仲有專屬生日祝福🎥📜,感動到不得了!🥹🍽️ 美食時間:叫咗兩款主菜🍔🍖同兩杯飲品🍹(草莓檸檬特飲+水果花茶),每樣都好好味🤤!🔥 魔鬼漢堡包:辣得過癮🌶️,超滿足!🦪 周打蜆湯:海鮮味濃,暖胃又好味🥣。🥩 西冷牛扒:Juicy到流油,配微辣薯條🍟🌶️,停唔到口!🍮 焦糖燉蛋:甜蜜滋味滿滿幸福感💕✨。食物清晒🤭🍽️,整體滿分!呢個生日,心情同飽足感都超滿足!🎂🎉🎁✨👫💕 多謝有你陪住我,令生日咁難忘! 💕

🎉✨ 超開心的生日! ✨🎉

🎁 大驚喜!

🍽️ 美食時間:

🔥 魔鬼漢堡包:辣得過癮🌶️,超滿足!
🦪 周打蜆湯:海鮮味濃,暖胃又好味🥣。
🍮 焦糖燉蛋:甜蜜滋味滿滿幸福感💕✨。

👫💕 多謝有你陪住我,令生日咁難忘! 💕