2023-03-21 812 views
唔知我咁講會唔會有錯,越南牛河嘅精華就係湯入邊,特別第一啖。好多年前呢間餐廳就出名多人排隊,價錢合理。裝修咗之後價錢貴咗其實都好正常,但質量真係要keep返咁上下先得。嚟過大概五次,堂食份量(外賣除外),環境,座位樣樣其實都唔錯嘅…….問題就出現咗喺個啖湯到,湯嘅味道唔算特別濃,第一啖入口絕對唔會嘩一聲,越食越有河粉味,遮蓋晒成個牛湯味,而加湯好似係$28。食過佢嘅撈檬,又係個汁我覺得唔夠濃。最後真心建議如果要一前一後上主食,唔好隔太耐時間,等又唔係,河粉索晒啲湯又要俾錢又委屈….. 細節位都要對得住個價錢嘅…咁讚吓佢啦都。光線係非常好嘅,而且唔會有人吹你食完快啲走。佢個燒牛肉都燒得唔錯。