有時,期望越大失望越大,呢間鯛白湯拉麵一直都記底要去試,終於都食到喇😂簡單直接說明就係,鯛白湯拉麵推薦,鯛沾麵不推薦。-🍜鯛白湯拉麵 $138湯頭濃郁踏實,一口湯入面充滿着魚肉貝肉嘅鮮味,仲食到少量魚肉,味道順口但到後期會有少少膩,加埋碗邊嘅柚子味噌一齊食可以refresh返,不過柚子嘅清香有啲突岀,個人不太喜歡,都係單吃好🤥再來麵條硬度冇得揀,雖然幼身麵掛湯,但係除非食得夠快,不然麵質食到一半會覺得太軟身🍜鯛沾麵 $148湯底比拉麵鹹而非更濃厚,煙霧效果有加分,不過敗在「波浪麵」上,煮得太軟欠缺彈性,睇落似刀削麵,但差了種煙韌嘅口感,滑身不足以掛汁🐟炸鯛魚皮 $48只有薄薄一片,配以炸牡蠣油餡醬,特別可以嘗鮮試下,性價比低-🍜 ○de▽ 鯛白湯らーめん🏡地址:中環鴨巴甸街13號地舖☎️電話: 23463889🕙營業時間: 11:30-21:00 (Mon-Sun) ———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
簡單直接說明就係,鯛白湯拉麵推薦,鯛沾麵不推薦。
🍜鯛白湯拉麵 $138
鯛白湯拉麵

🍜鯛沾麵 $148

🐟炸鯛魚皮 $48
只有薄薄一片,配以炸牡蠣油餡醬,特別可以嘗鮮試下,性價比低
炸鯛魚皮

🍜 ○de▽ 鯛白湯らーめん
🏡地址:中環鴨巴甸街13號地舖
☎️電話: 23463889
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
鯛白湯拉麵