—去唔成旅行 唯有喺香港食返近似嘅菜式補數友人本身麻麻貝殼類海產 但自從喺Brussels食完讚口不絕招牌忌廉青口 // Frites House Mussels($245/0.5kg)喇沙味青口 // Laksa Flavour($245/0.5kg)首先上咗一盤喇沙味 香料氣味特盛以椰奶/青檸檬葉/香茅/喇沙咖喱汁混合而成對我嚟講好有泰式風味 爽彈青口吸盡醬汁精華 青口size可以再大d就好 食極都唔夠喉lol之後就試咗house推薦忌廉口味濃郁香滑醬汁輕易掛在殼上 麵包蘸汁都好正呢款就係有蒜蓉/洋蔥/蕃茄/小蔥作為調味粗薯條配蛋黃醬都係誠意之作 香口熱辣辣原來有Mussel Madness Monday - All you can eat mussels $195pp 仲要6款口味都可以嗌另外一位友人突然要OT 我哋太肚餓嗌咗幾個前菜食住等凍蟹肉千層 // Crab Tian($135)驟眼所見由蟹肉同牛油果醬堆砌而成Layer厚度十足 層次分明嘩 食到完整嘅蟹肉😍並唔係一絲絲行貨綿密牛油果醬交雜蔬菜切粒 頗有口感可能係凍食加上檸檬油醋汁 格外refreshing焗茄子 // A

去唔成旅行 唯有喺香港食返近似嘅菜式補數

呢款就係有蒜蓉/洋蔥/蕃茄/小蔥作為調味
粗薯條配蛋黃醬都係誠意之作 香口熱辣辣

另外一位友人突然要OT 我哋太肚餓嗌咗幾個前菜食住等
凍蟹肉千層 // Crab Tian
凍蟹肉千層 // Crab Tian($135)
驟眼所見由蟹肉同牛油果醬堆砌而成
Layer厚度十足 層次分明
嘩 食到完整嘅蟹肉😍並唔係一絲絲行貨
綿密牛油果醬交雜蔬菜切粒 頗有口感
可能係凍食加上檸檬油醋汁 格外refreshing
焗茄子 // Aubergines Parmigiana
焗茄子 // Aubergines Parmigiana($145)
茄子片厚薄得宜 烤焗後仍挺身濕潤
吸滿了濃厚蕃茄糊醬精華 酸酸甜甜
感覺食緊原汁原味去皮去籽嘅軟爛蕃茄
而面頭半溶芝士煙韌有嚼口
焗金文筆芝士 // Baked Whole Camembert($155)
手掌大嘅芝士沿用小木盒入烤爐
最外層焗至焦黃 內裏gooey好似煉奶黏黏地
用附上法包嚟dip/塗喺上面去食
雖然芝士好澎湃 但味道未算濃郁
Sticky Toffee Pudding
拖肥椰棗蛋糕 // Sticky Toffee Pudding($120)
賣相較前幾道菜平實 但味道並不遜色
椰棗糖分甜度天然 蛋糕口感紮實