2010-01-01
朋友話去Charlie Brown食tea,反正一直都想去,就恭敬不如從命了上到去有好多小朋友係度影相,我地仲以為包左場無得入添,唔知係咪因為除夕,人超級多,還好尚算安靜~所有擺設都係peanuts漫畫的人物,音樂都係卡通片主題曲,令人非常開心!Cookie n Cream:一般,好淡,starbucks好味好多Charlie Cheesecake:朱古力+cheesecake底,中間係blueberry,蛋糕夠挺身,不錯,但不特別,作為tea可以,作為lunch份量較細朋友點的Gingerbread Latte係X'mas限定,聞落好香薑味,朋友話好好飲,Grande好大杯,佢飲左兩個鐘都飲唔晒不過上黎都知食物不是重點,睇charlie brown先至係王道,將佢適當定位後,會發現佢其實做得幾成功的而且環境舒服,好啱同FD傾計叙舊