2023-06-15 73 views
👧🏻😋👅🍽✨chill下海旁高質cafe😙-Urban Coffee Roaster🇭🇰 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖 🇭🇰-💁🏻將軍澳海旁超多餐廳! 呢間直頭係對正海景仲有好大個玻璃窗, 慢慢睇住個天變黑又係另一加分體驗💁🏻鋪位超大又夠冷氣, 枱同枱中間好闊落, bar枱自己飲杯野睇下景仲chill💁🏻QR code一落完單就有人拎餐具黎, 服務都好周到-🥞法式焦糖班戟 $108💯班戟好厚身, 挺身得黎唔會硬, 夠moist同蛋香味💯係焦糖燉蛋既變奏版, 面頭焦糖又係脆卜卜, 燉蛋蛋漿份量適中, 唔會太多太甜, 岩岩好食晒三層pancake-🍨水果蜂蜜穀物乳酪碗 $78✨乳酪冇加好多糖, 味道天然酸酸地, 落左少少蜜糖撈埋食勁正✨當然唔少得果乾同果仁仲有D cereal, 香脆又甜甜地, 加埋新鮮香蕉, 藍莓同士多啤梨冇得彈-🥯油漬黃油雞賓尼迪 $118💯油漬即係我地平時聽開既油封, 呢個處理手法令雞肉肉質更嫩滑juicy; benedict重點當然係流心水波蛋, 蛋汁同個homemade sauce好夾💯menu有寫話個homemade sauce係辣, 但食落又唔多覺,
👧🏻😋👅🍽✨
chill下海旁高質cafe😙
Urban Coffee Roaster
🇭🇰 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下12號舖 🇭🇰
💁🏻QR code一落完單就有人拎餐具黎, 服務都好周到
🥞
法式焦糖班戟 $108
💯班戟好厚身, 挺身得黎唔會硬, 夠moist同蛋香味

🍨
水果蜂蜜穀物乳酪碗 $78

🥯
油漬黃油雞賓尼迪 $118
💯menu有寫話個homemade sauce係辣, 但食落又唔多覺, 反而我會話佢好濃好夠味, 加埋面頭青蘋果絲一齊食就更清新

🍔
慢煮豬肋漢堡配薯條 $128
✨慢煮豬肋肉超嫩超腍, 同經典burger既番茄生菜芝士, 對住傳統牛肉burger都唔會比下去
✨薯條粗身連薯皮超脆, 仲配左個黑松露蛋黃醬勁好味!

🥛
Iced Chai Latte $61
💯飲得chai latte就係鍾意香料味, 除左原條肉桂, 仲放左一小塊八角係latte面; 香料同奶味好平衡
☕️
Iced 85% Chocolate $54
✨有兩款朱古力, 85%比較dark, 超香濃medium-low sweetness更突出朱古力香味