2023-03-03
夜晚喺觀塘想搵間坐得好舒服嘅Cafe同朋友靜靜地傾吓計😇於是揀咗去觀塘海濱嘅呢間Cafe喺樓下見到中午外賣咖啡半價,對附近嘅打工仔嚟講,可能係一個幾好嘅消息🎉環境同想像一樣咁舒服,佢有戶外嘅座位,呢個天氣坐外面其實都幾好feel,之後先發現仲係寵物友善嘅餐廳。睇嚟要搵個星期六日再嚟睇吓有冇得同動物玩下🤣同朋友叫咗個二人餐,首先有凱撒沙律。個沙律入邊有秋葵,都幾令我驚喜,而且個車厘茄仲好甜好好食😋除咗沙律,仲叫咗個軟殼蟹漢堡,個漢堡醬汁好特別係牛油果配紅咖喱。軟殼蟹唔會好油,配埋啲生菜同蕃茄就啱啱好唔會覺得滯😝另外佢啲薯條真係好好食,即使放耐咗都仲可以保持到好脆🍟另外個水牛城雞翼,佢唔會辣,啱晒怕食辣嘅人,個雞翼有六隻份量好足雞翼之後試咗台灣牛肉千層麵,個芝士好香食得出係用咗幾種唔同嘅芝士,雖然餐牌寫辣度固定,不過其實唔會好辣,反而個立面更加可以帶出個牛肉肉醬嘅香味。最後仲嗌咗兩杯熱飲,綠茶味比較清啲,焙茶味比較濃。嘢飲有靚靚拉花睇到個人都開心啲😃最後我哋都坐到差不多9:30先離開,喺觀塘一個鬧市入邊可以chill下嘅地方,而且餐廳啲份量好足夠,嗌咗二人餐兩個女仔都有食淨野🫣🫣
於是揀咗去觀塘海濱嘅呢間Cafe
同朋友叫咗個二人餐,首先有凱撒沙律。個沙律入邊有秋葵,都幾令我驚喜,而且個車厘茄仲好甜好好食😋 除咗沙律,仲叫咗個軟殼蟹漢堡,個漢堡醬汁好特別係牛油果配紅咖喱。軟殼蟹唔會好油,配埋啲生菜同蕃茄就啱啱好唔會覺得滯😝另外佢啲薯條真係好好食,即使放耐咗都仲可以保持到好脆🍟
雞翼