2021-08-20 683 views
放假嚟到大嶼山探朋友,點少得入去愉景灣行一轉,chill下relax下呢!呢間餐廳嘅位置係近沙灘嗰邊,本身想去食zaks,但zaks嘅外圍落晒帳幕,好昏暗,享受唔到陽光。所以上咗去一樓嘅Moofish,同zaks都係同一間公司。上到去嘅環境同樓下完全唔同,上面以白色同藍色做主調,側邊全部都係玻璃窗,光猛開揚好多。我哋被安排坐窗邊位,好開心呀!我哋叫咗set lunch,揀咗沙律同埋main course,沙律係去自助吧自己拎,但只可以拎一次,要再出去拎嘅就要加錢。沙律吧啲食物都幾好味,除咗沙律菜之外,仲有煎雞胸、炒椰菜花飯、烚蛋等等,顏色望落去都好豐富㗎!之後到主菜,我哋揀咗煎牛扒拼薯條,薯條好出色,炸得好脆口好好味,唔使點茄汁都好好食!但塊牛扒就有啲失色啦,好薄身,又煎得好乾,唔夠肉汁,識落有啲韌同埋多筋!不過呢度嘅環境實在太正,望到沙灘,又見到藍天白雲,所以補返數啦!

$150 (Lunch)