2022-06-08
每次去利東街附近食嘢,都會被captain house吸引,因為總覺得外觀好特別,好似去左船上食海鮮咁。見到原來有2人set dinner,就去chill下呢個set 可以包2杯house wine🥂🍷點了一紅一白酒,夠曬chill✨而且好易入口,配海鮮食一流!🦐🦞🦀Seafood combo真係好多款選擇,仲可以加錢要premium一點的海鮮,不過今次就點了海蝦、藍青口同海蜆。店員會幫你shake勻d醬料,點了的lemon pepper juice好refreshing。海鮮shake shake袋仲配了粟米、薯仔、腸仔等配料,好豐富。海鮮質素都幾好,蜆肉鮮甜肥美,蝦彈口新鮮。🦀️路易斯安那爆谷蟹餅係我自己最鍾意嘅菜式,而且真係做得幾出色!蟹餅入面好勁蟹肉,基本上啖啖100%有鮮拆蟹肉,配上少少pepper,香口鮮甜。🎃蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯超香蟹膏味,risotto texture夠軟綿綿,配上芝士香味同粒粒蟹肉,每一粒米都鮮甜入味。😋的確係幾chill嘅一晚,下次再來
見到原來有2人set dinner,就去chill下
的確係幾chill嘅一晚,下次再來