2023-05-15
🏠 東涌一向俾人嘅感覺係好遙遠同埋係美食沙漠。但今時唔同往日,東涌近年有好多新酒店新商場落成,同埋又有唔少好有特色嘅新餐廳進駐。今日同朋友去咗東涌Sheraton酒店staycation,晚餐近近地我地揀左隔離T bay商場嘅La Vista。La Vista係一間主打墨西哥菜式嘅型格餐廳,我地今日就叫左1️⃣ 智利辣牛肉醬配粟米餅2️⃣ 大蘑菇玉米餅 (烤大蘑菇、生菜、牛油果醬、鮮茄莎莎醬、黑椒紅蘿蔔醬)3️⃣ 超特級沙律 (雞肉、青瓜、牛油果、紅蘿蔔、芒果、仙人掌、蜂蜜芥茉沙律醬)4️⃣ 雞肉串燒5️⃣ Ginger ale 同橙汁💬 整體上餐廳選用嘅食材大部分都係搜羅自墨西哥,所以食物都呈現出地道墨西哥菜嘅風味,誠意十足。 所以無論你鍾意食傳統定係新派嘅墨西哥菜都有得你揀,值得推介大家係假期嘅時候入黎relax下同chill下。
1️⃣ 智利辣牛肉醬配粟米餅
4️⃣ 雞肉串燒