2024-11-14
冷天時,我哋大家都只想食鍋熱辣辣既打邊爐 唔過,悶就轉口味嗯嗯!今次我哋就嚟介紹一間 尖沙咀嘅壽司鐵板燒廚師發辦餐廳「里木」。專業嘅日式料理加上寬敞舒適嘅環境,足以滿足到各位食客嘅要求。我哋叫咗一個Omakase Spring Menu,$1780/人,好抵食又滿足。既有壽司又有鐵板燒,呢個唔叫豐富嘅係咩?仲有呢個天然嘅魚湯。味道鮮美中又帶有淡淡嘅薑味,四至五個鐘頭都係值得嘅,好滿足呀!佢哋嘅燒吞拿鱼下巴,肉味醇厚,入口即化又juicy。真係得嚟「里木」先食得到嘅細緻口感。食完美味嘅魚類,我哋又叉進呢個鯛魚刺身配鯛魚白子。香滑嘅魚肉同清爽嘅白子味道恰到好處 ,真係可以稱香口既💕之後,燒吞拿魚面頰肉壽司同金目鯛壽司。兩款壽司都有專業嘅精緻水準,做到我地無言以對😋🙏🏻呢度嘅多款美味既日本料理,佢無疑係尖沙咀一家非常值得推介嘅日本料理店。可以邊食豪華壽 司,邊享受細緻嘅日本風情,一次過食到兩種既食物真係第一次呀!