2021-05-21
今日趁放個假, 想揾間靜靜地既西餐廳慢慢享受個lunch, 之前路經已經覺呢間餐廳幾有格調, 就入去同朋友試下~~~ 入完大門要再入多度門架( ͡° ͜ʖ ͡°)入面座位唔算多, 不過去到既時候就唔使等位而再入面就係暗暗調光氣氛, 配上個酒吧枱, 感覺lunch都是食得chill chill的(*´꒳`*)~~Set menu主要係意粉少同扒~ 同朋友各點左個Set Menu x 2~~ 南瓜湯 (餐湯) 及自家製麵包餐湯都幾濃郁幾有南瓜味~ 而麵包竟然係好食(^ー^), 本身見個樣咁白覺後會係好乾既麵包Lunch 要食西餐泥講, 上菜速度比預期中快(゚∀゚)~~ 先泥坐底五分鐘內已經送上餐湯同前菜, 再泥多十分鐘已經有兩碟扒~~ 澳洲穀飼西冷牛扒@$142先泥試下個牛扒先(о´∀`о)~~~ 呀~ 一泥度未食落口已經聞到好重既牛香味(°▽°)~~~~ 賣相唔錯呀嘻嘻~ 一切開( ͡° ͜ʖ ͡°) !! 幾厚下喎! 份量十足呀下無失望 (^ー^), 砌落去啖啖落口係飽滿既牛粒, 最後食完係飽到脹住肚皮出門(*⁰▿⁰*)而牛扒係點左七成熟; 硬度適中好咬易入口; 肉汁都幾juicy; 不過作為醬汁
入完大門要再入多度門架( ͡° ͜ʖ ͡°)
入面座位唔算多, 不過去到既時候就唔使等位
Set menu主要係意粉少同扒~
同朋友各點左個Set Menu x 2~~
南瓜湯 (餐湯) 及自家製麵包
澳洲穀飼西冷牛扒@$142
先泥試下個牛扒先(о´∀`о)~~~
而牛扒係點左七成熟; 硬度適中好咬易入口; 肉汁都幾juicy; 不過作為醬汁控既我如果醬汁多翻少少會更開心~
烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果@$148
試完個牛扒, 原來好戲在後頭! ( 個人覺得豬鞍既味道更吸引而且咬感豬鞍更佳~~~ )
豬鞍同樣份量大足, 好嫩口食落口仲要好juicy: 啖啖豬鞍粒食落口雖然有少量油脂感但正正就係入口呢下感覺食緊啲好有口感既肉幾滿足(≧∀≦)~~
豬鞍既鹹度會比西冷扒多少少~
整體泥講, 食物,同環境唔錯~~ 性價比算高~
服務好上菜速度效率高(^-^)v~