今日去左香港大學附近一間非常新,新得黎仲坐得超舒服😌超級chill既人氣cafe@14southlane ————————————————-所有野都係即叫即整,所以大家要預多少少時間等呢😚近排想食得清淡同健康D既我地,就叫左以下👇🏻超級乾果🍑🥭🍒🥝乳酪🥣酸酸甜甜既乳酪,顏色非常鮮豔!望住都有好醒胃既感覺!無奇望就無失望,反而仲有驚喜!超多唔同種類既生果🍊🍐乾,飽肚又健康💧————————————————-中東殼物碗🥗🍅🥬🍞加配烤紐西蘭有機雞🐓1/4隻想食沙律🥗又唔想咁Dry..叫殼物碗就岩晒啦!今次哩款殻物碗入面,有好多款我地平時好少見既食材,例如有Honey🍯Halloumi cheese 🧀Falafel(鷹嘴豆泥蔬菜球)🧆....感覺幾清新Tim!雞肉都算幾入味,但肉質就唔係太嫩滑————————————————自家蕃薯🍠椰子🥥pancake🥞小店招牌甜品🍮之一!果然係無令我失望😋pancake🥞既麵糊混入左蕃薯🍠泥同亞麻籽,所以會有甜甜既蕃薯🍠味,表面有蜜糖香蕉🍌,配埋自製既紅莓🍓花生🥜醬,味道好好有驚喜,出奇地夾,食落唔會有太膩既感覺,但食完就有好滿足既感覺😋————————

@14southlane

————————————————-
所有野都係即叫即整,所以大家要預多少少時間等呢😚

近排想食得清淡同健康D既我地,就叫左以下👇🏻

超級乾果🍑🥭🍒🥝乳酪🥣

————————————————-
中東殼物碗🥗🍅🥬🍞加配烤紐西蘭有機雞🐓1/4隻

感覺幾清新Tim!

雞肉都算幾入味,但肉質就唔係太嫩滑
————————————————
自家蕃薯🍠椰子🥥pancake🥞

小店招牌甜品🍮之一!果然係無令我失望😋

————————————————
Fresh Lychee /Lime/Basil/Sea salt🧂Soda🥤

新鮮製既飲品,而且無額外加任何糖🍬,甜味完全係黎自生果🍊本身嘅,行到熱辣辣🔥叫黎飲就岩晒啦😋清甜,解渴!