#cafeeatcovery #上環eatcovery💡 chill爆良心打卡Cafe X 必食麻糬pancake 🧡相信大家都知道上環有好多cafe小店,今次就為大家推介呢間以純白色嘅牆身配有日本藝妓等充滿藝術性壁畫嘅隱世cafe。除左環境唔錯之外,食物仲係好得。🍽 招牌芝士厚班戟全日餐全日餐入面有太陽蛋、芝士腸、牛油果、秋葵、蕃茄仔、沙律菜同主角芝士厚班戟,就咁都覺得好豐富。沙律菜好新鮮配以黑醋,酸酸地好開胃。芝士腸煎得好香,時間岩岩好,非常juicy,爆哂啲汁出黎,咬開之後原來有配料係入面,好驚喜。主角芝士厚班戟做到超級鬆軟嘅口感,唔係出面食開空氣感個隻,好香蛋味,而且一切開個底仲有拉絲, 芝士味道亦濃郁,食個陣覺得唔夠味仲可以沾上糖漿。🍽 伯爵茶招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟🧇賣相好精緻,上面有一大舊牛奶雪糕及水果,北海道牛奶雪糕香濃得黎又好幼滑。班戟厚實而鬆軟,唔係空氣感,當切開班戟,中間就有好香麻糬蘊含係入面,好特別。我地選左伯爵茶味,煙韌得啱啱好。上面仲灑有香烤燕麥粒、乾果、煉奶同埋焦糖脆片,食起上黎口感好豐富。🍽 宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛奶雪糕🍨抹茶味好濃郁,附上一球好味既牛
#cafeeatcovery #上環eatcovery

🍽 招牌芝士厚班戟全日餐

🍽 伯爵茶招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟🧇

🍽 宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛奶雪糕🍨
抹茶味好濃郁,附上一球好味既牛奶雪糕,愈飲愈想飲。

🍽皇室伯爵茶黑朱古力
伯爵茶味濃郁,同朱古力非常夾,唔會互相搶味之餘,味道反而搭配得啱啱好,濃淡甜度恰到好處,推介!

ps/ cafe位於上環,由上環地鐵站行過去大約8分鐘,會有加一收費。另外,cafe營業時間由1030 - 1800,記得預番時間啦。

#上環食咩好 #上環美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #上環 #上環cafe #相機食先 #打卡小店 #麻糬班戟 #黃店 #良心小店 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #3rdspace
  • 宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛奶雪糕
  • 招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟