2021-11-25
香港嘅比利時餐廳唔算多,呢間位於銅鑼灣嘅Belgos,裝修別緻,兩層樓嘅設計相當特別, 仲有戶外座位🤩所以拉埋朋友嚟一齊嘆下🤪🔻▪️濃郁京蔥薯仔湯京蔥薯仔已經打成濃湯, 食落香濃好creamy,再加上麵包, 好開胃😍▫️cold cut餐廳本身有一張好大嘅展示抬,放咗好多唔同種類嘅芝士同火腿🧀睇到已經好有食慾 ,呢碟拼盤一次過可以試到唔同種類嘅芝士同火腿,一次過滿足曬☺️▪️香脆芝士火腿多士🍞 croque monsieur 裏面有夾火腿,外層抹上厚厚嘅奶油醬 🤤再加上芝士絲🧀外層麵包脆卜卜,內層芝士同火腿軟滑美味, 口感豐富🤩▫️芝士炒蛋配沙律:呢度啲芝士真係太吸引, 所以叫多個芝士炒蛋配沙律, 炒蛋滑嫩唔會過火,沙律酸酸甜甜又開胃, 好味👍🏻👍🏻🔻我哋再叫咗兩杯檸檬梳打同埋蘋果汁, 呢餐brunch食得相當寫意,環境寬敞,食物質素高 ,同兩三知己嚟呢度hea下,真係好chill☺️
🔻
▪️濃郁京蔥薯仔湯