2021-08-19
第一次來到人氣少女打卡餐廳,果然無介紹錯,呢到打卡一流,外邊的花花牆身加上可愛到暈的獨角獸,連謙謙都忍唔住要攬住影返張相呀!我見好人都叫呢到的二人餐,我地一於都來返set 💪:⚛️ 酥脆軟殼蟹凱撒沙律 ~ 開胃前菜,凱撒汁沾滿沙律菜,上層仲有係即炸香脆的軟殼蟹。⚛️ 辣味雞肉義大利麵 ~ 我開頭以為會係好輕微的辣,點知越食越過癮,辣得夠惹味。⚛️ 我家。牛肉麵 ~ 來到呢到估唔到謙謙話來食麵,但錯有錯著,呢到的麵彈牙得來好掛湯謙謙好喜歡,牛肉亦炆得夠入味和腍。⚛️ Classic Chocolate Waffle 🧇 ~ 成晚謙謙就係等呢個甜品 🤣🤣🤣 冇得輸即叫即整,外層香脆內裡軟糯,用小小雪糕拌住食,口內冰火交融,太滋味了。🍹 百香果鮮柚茶 ~ 唔會過甜入口有粒粒百香果肉,茶底亦有柚子香。🧋 珍珠奶茶 ~ 好耐冇飲的謙謙,話要嘆返杯, 珍珠粒粒煙韌和奶茶好夾。
我見好人都叫呢到的二人餐,我地一於都來返set 💪: