2023-06-13
#又chill又grill又何妨!呢期好鍾意去將軍澳食嘢 餐廳選擇林林總總 其中有間modern grill room 我都幾like 座位寬敞 環境舒適唔嘈吵-⭐️西班牙斧頭骨黑毛豬扒 $338/dinner set⭐️🍅蕃茄濃湯🥗蟹肉牛油果粒沙律4道菜套餐好抵食 以叫散叫主菜嘅價錢 加三幾十蚊 包埋頭盤/甜品/餐飲 湯同埋沙律 仲要係standard portion🤩🤩 沙律裏面嘅蟹肉 份量足又有質感 唔係肉碎嗰隻 單點要成百幾蚊㗎😉-🥩斧頭骨黑毛豬扒 製作有心思 賣相誇張但又好鬼靚 厚身黑毛豬扒一分為二 然後沾麵包糠炸香 外層酥脆 肉嫩有肉汁 似食大大塊雞排 火箭菜鮮蕃茄沙律 可以減低油膩-🍝蜆肉扁意粉 $168如果單點又想食pasta 推薦呢款 意粉al dente 口感好好 醬汁微辣 夾雜香草🌿 味道豐富可口又refreshing-📍la Rosabelle Bar and Grill將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下4號舖
🍅蕃茄濃湯
🥗蟹肉牛油果粒沙律