2022-08-30 86 views
天氣咁熱嘅週末下午你地會做咩呢?懶洋洋嘅我就選擇左同閨蜜去銅鑼灣嘅靚靚藍色coffee shop度chill一個下午👭 呢間coffee shop環境舒適,有唔同嘅特色咖啡,而且野食都唔錯添😋Mushroom, Toast with Spinach, Poached Eggs, French Shallots🥪($68)個名好長呀🤣 但已講哂你知份toast有咩料喺上面🤣 toast係即叫即烘,有外脆內軟嘅感覺。磨茹同菠菜都有用忌廉炒過,令味道更香😊 Classic Beef Burger🍔 ($128)朋友係burger愛好者所以去邊都會點burger🤣 我偷佢嗰d食左少少,burger個包都係外面脆口入面鬆軟,而且揸左好多Mayo同芝士醬,實在係肥妹嘅至愛😁 牛肉份量都大大舊,佢整到全熟但唔算鞋,不過如果脂肪比例多d會更加滑😋French Toast Set🍞($148)閨密港女聚點可以唔食甜品呢?我地叫左做緊優惠嘅set,價錢包一大份toast同2杯coffee。French toast炸到金黃色有微微焦香,配上一大pat忌廉果醬同生果,完美地結束呢個下午😌咖啡方面我地叫左一杯L

Classic Beef Burger🍔 ($128)

French Toast Set🍞($148)

咖啡方面我地叫左一杯Latte同店員手沖嘅咖啡☕️ Latte口感順滑有靚靚拉花🙂 至於手沖咖啡用上特別嘅咖啡豆,味道香濃甘甘地有微微嘅酸味,店員話係呢種豆嘅特性,我第一次飲呢款(通常飲mocha嗰d🤣),係一個幾好嘅體驗👍🏼👍🏼