2024-08-11
上次嚟將軍澳海旁食飯 , 覺得好 chill 好寫意 😆👍 今日 happy Friday 又嚟呢度食飯 , 今次揀咗一間集泰國 , 印度同馬來西亞於一身嘅特色餐廳 - Chilli Lime !炭燒香茅西冷牛肉 ($148)份量好多啊 ! 充滿炭燒嘅味道 , 牛肉調味唔會好濃 , 如果鍾意惹味 d , 可以點下個醬汁 🤤 辣辣地好過癮 !越式黃咖喱雞 ($148)好香咖喱味 ! 食落甜甜地😋😋 一啲都唔辣 ! 雞肉係無骨 , 份量好多 !! 配埋 naan 真係冇得輸 !正宗烤餅 ($38)有 3 大片 , 好軟熟 !泰式生蝦 ($148)馬拉盞炒通菜 ($98)Refresh Your Mind (HH $58)用左新鮮薄荷 , 青蘋果汁 , 蘋果汁 , 青檸同梳打調配而成 , 有沙冰嘅感覺 😌😌 真係好 refreshing !整體黎講 , 食店位置喺海旁附近 , 喺度食飯真係好舒服 , 令人好放鬆 , 價錢又合理 , 推介大家嚟試吓 !
炭燒香茅西冷牛肉 ($148)
份量好多啊 ! 充滿炭燒嘅味道 , 牛肉調味唔會好濃 , 如果鍾意惹味 d , 可以點下個醬汁 🤤 辣辣地好過癮 ! 越式黃咖喱雞 ($148)
正宗烤餅 ($38)
有 3 大片 , 好軟熟 ! 泰式生蝦 ($148)
馬拉盞炒通菜 ($98)
Refresh Your Mind (HH $58)