2019-05-29 205 views
OpenRice 隨便找到的餐廳,食完之後,感覺非常滿意。最重要的是,這裏人流很少,所以一整晚都是有兩三台客。食物質素是中上的,下次會再嚟。芝士同ham冇得頂,兩款唔同的芝士,一款較creamy,一款芝士味濃烈😋😋😋呢個紅蝦,要配上菜一起食,如果唔係會有少少鹹。蕃茄味極濃郁的risotto. 不會食膩。好似係牛油果配蟹餅(忘記🤪)不過係好食的,牛油果好新鮮。呢個南瓜湯配麵包超好味。不但有南瓜味之餘,有少少甜甜地,就咁飲或配麵包食都好啱我口味。呢個豬🐷又係我覺得好好味嘅菜式之一,連旁邊的配菜也非常出色。肉嘅質地非常之嫩口,好易咬。👍🏼👍🏼👍🏼不「鞋」。呢個好似叫做牛面肉佢上面嘅汁先係精華,一粒粒的大黑椒好好味,將黑椒汁提升咗去另一個級別。帶子意粉呢款嘅意粉好特別,未食過,佢係有少少偏硬,但又唔會癡牙或好難咬個種,個汁其實冇什麼味道,但愈食就越好食,最後食曬啦當然。😂😂呢度嘅甜品真係超好味呀! !上面嘅水果超新鮮勁甜,仲有款nuts 好好食,唔知叫咩名。呢個係跟餐送嘅窩夫同朱古力cake,想試埋其他,下次啦不過。
OpenRice 隨便找到的餐廳,
食完之後,感覺非常滿意。
最重要的是,這裏人流很少,所以一整晚都是有兩三台客。
食物質素是中上的,下次會再嚟。

呢個紅蝦,要配上菜一起食,如果唔係會有少少鹹。

蕃茄味極濃郁的risotto. 不會食膩。

好似係牛油果配蟹餅(忘記🤪)
不過係好食的,牛油果好新鮮。

呢個南瓜湯配麵包超好味。

呢個豬🐷
又係我覺得好好味嘅菜式之一,連旁邊的配菜也非常出色。
肉嘅質地非常之嫩口,好易咬。👍🏼👍🏼👍🏼不「鞋」。

呢個好似叫做牛面肉

帶子意粉

呢度嘅甜品真係超好味呀! !
上面嘅水果超新鮮勁甜,仲有款nuts 好好食,唔知叫咩名。