2019-12-09
hEat係間高質的地中海餐廳,出名係食風乾熟成牛扒🥩仲有新鮮的海產料理。有巴西籍主廚Isy引入的Josper Grill,可以保留到食材的原汁原味。餐廳環境十分時尚型格,主要以紅磚牆營造出神秘的氣氛!烤鵝肝Foie Gras $188鵝肝剪成小小粒,入口即溶且香味四溢口中。亦被佢的調味驚喜到,未試過食以一種甜甜酸酸為配汁的鵝肝。再混入蛋黃,就會減少左膩的感覺。食幾多都無問題🤤北海道帶子沙律 Hokkaido Scollop Salad $198沙律以帶子配蕃茄仔🍅加入少量芝士及脆蒜片,令到口感更豐富,味道更多層次。帶子都係大大粒,食落非常入味。希臘式三文魚 Greek Style Salmon $238加入黑橄欖及蕃茄焗三文魚,亦能保留到三文魚的原味,味道上有更多層次👍🏻三文魚皮焗得很脆,三文魚肉也非常嫩口❤️45日風乾肉眼扒 Dry Aged 45days “Creekstone” Rib-eye $488在最出名為風乾熟成牛,選左風乾45天的肉眼扒。推薦叫medium,由於風乾的關係,medium也不會見到有血水。肉質鮮嫩多汁,很容易切開🤤可以配芝士或鹽,也令到肉扒的味道更突出。法式
烤鵝肝Foie Gras $188
法式薄餅 French Crêpes $88
以焦糖味的薄餅,配合各種苺以及vanilla icecream 🍦味道十分融合,非常適合喜愛berries的朋友🍇
Honey Bee Yogurt Panna Cotta $78
好似yogurt味的布丁一樣,非常有彈性及順滑,味道很足,再配上自家制的橘及百裡香的jam,還有蜜糖乾及苺乾令到整個甜點口感更有層次🙆🏻♀️適合喜愛甜的朋友💛