2024-09-25
今日收工約咗朋友喺尖沙咀食嘢,一講到食乜嘢,朋友即刻話尖沙咀厚福街開咗一間新嘅特色餐廳,嗰度感覺好超,於是我就滿心歡喜咁樣直接衝去餐廳,一生人都去真係有驚喜,餐廳環境裝修得幾有格調,更加有室外位置,天氣轉涼嘅時候真係好啱feel。飲品我要左一杯梅乃宿細果粒鳳梨,好易入口,梅酒加pineapple個味道幾夾。野食方面要左錫紙焗鮮蕃茄海鮮扁意粉,呢個用嚟打卡一流,而且錫紙焗過嘅海鮮又夠鮮甜,兩隻蝦都超大隻,勁爽口,連帶子都真係特大size,加埋蕃茄微微嘅酸味,配埋軟硬適中嘅意粉,真係好好味。另外都要咗一個flame意大利雲吞,粒粒嘅大細差不多,一啖一粒,全部都包得好結實,我覺得好好味。最後都加多咗一個小食,就係佢嘅香辣芝士炸椰菜花,真係絕對唔好睇小,以前成日覺得椰菜花有一浸腥味,但係佢呢個加咗啲香辣粉,令到成件事出,配埋酒原來好配!