📍Chill Sweet (青衣) 🍂美食沙漠有救!! 身為青衣人既我終於見證到青衣有越來越多好嘢食luu 💗 今次想同大家介紹既就係位於長發街市既甜品店🍰呢間良心小店以親民嘅價錢提供西式甜品 佢地最出名既就係爆漿蛋糕同埋巴斯克蛋糕☺️🎂 𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 芝士奶蓋味梳乎厘($48)梳乎厘係即叫即做既😍軟綿綿得黎又好香滑 不過就要預大概20分鐘左右 😉 今次就試左佢地推薦既芝士奶蓋味 佢地一啲都唔孤寒 係梳乎厘上面淋上大量既自家製芝士奶蓋 😈 食到最尾都仲有好多奶蓋淨 而且奶蓋味道剛剛好 唔會太咸 唔會食到太膩☺️ 梳乎厘食落亦空氣感滿滿 十分鬆軟 而且店主仲送多左個小pancake仔比我~so cute!! 💛 伯爵茶味爆漿蛋糕 🎂 ($48)就咁睇已經見到個蛋糕有幾爆漿啦!! 🫖 Earl Grey味仲未食已經聞到好香濃☺️ 食落味道果然夠晒濃郁 本身唔鐘意食太甜既你哋一定會鍾意!! 而蛋糕食落去好鬆軟 配埋伯爵茶漿食岩哂!! 💕💛 朱古力麻糬布朗尼 店主好Nice咁送咗兩粒brownie比我地💗 Brownie好有驚喜!! 因為加咗麻糬 食落去會煙煙韌韌咁 好有口感!!
📍Chill Sweet (青衣)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 芝士奶蓋味梳乎厘($48)

💛 伯爵茶味爆漿蛋糕 🎂 ($48)

💛 朱古力麻糬布朗尼
店主好Nice咁送咗兩粒brownie比我地💗 Brownie好有驚喜!! 因為加咗麻糬 食落去會煙煙韌韌咁 好有口感!! 🍫 而且朱古力味非常香濃 唔會太甜又唔會太膩 推介推介!!
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍青衣担杆山路6號長發廣場地下青衣街市TCF6號舖
Shop TCF6, G/F, Maritime Market, Cheung Fat Plaza, 6 Tam Kon Shan Road, Tsing Yi