2018-04-06 3176 views
今晚約咗個朋友喺旺角一齊睇戲,但係又諗唔到喺旺角有咩食,又怕同人迫,想到太子都係一個好好嘅選擇。見到LAVA係一間幾有格調的酒吧餐廳,全部都係梳化椅,坐得好舒服,燈光有柔和,好適合放工過來chill 仲可以食埋晚飯。煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬芝士醬甜甜地咁,帶子好新鮮,拼埋個魚子醬仲鮮美!新鮮法國翡翠螺 香蒜沙律醬個殼得好乾淨,賣相好靚,同平時啲翡翠螺唔同,成碟好似擺設咁靚。而且份量好多,食落啲肉幾乾淨,唔係好多內臟,個香蒜沙律醬幾特別。西班牙脆皮豬腩肉 同中式燒肉其實唔大分別,不過皮十分之脆,肉非常之嫩,但係稍嫌肥膏部份多咗少少,不過每舊肉嘅脂肪分布都唔同,我朋友就覺得唔係好肥。可能佢食嗰幾舊唔係咁肥。或者佢比較喜歡食肥肉美國黑安格斯(天然)西冷牛扒配時令蔬菜牛扒用上南瓜汁除咗視覺上十分之賞心奪目,估唔到味道都幾出眾,小小甜的南瓜汁配上安格斯濃郁的牛味,原來都幾好食。蒜香大蜆扁意粉沒錯!蒜香就是重點,整碟意粉都充滿蒜香, 十分之惹味。

煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬

芝士醬甜甜地咁,帶子好新鮮,拼埋個魚子醬仲鮮美!

新鮮法國翡翠螺 香蒜沙律醬

西班牙脆皮豬腩肉

美國黑安格斯(天然)西冷牛扒配時令蔬菜

蒜香大蜆扁意粉

沒錯!蒜香就是重點,整碟意粉都充滿蒜香, 十分之惹味。
2018-02-07
Type of Meal
Dinner
  • 煎日本帶子,TALEGGIO芝士,黑松露魚子醬