2023-05-16
將軍澳海旁chill chill bar🌊分享一下前兩日母親節嘅menu: $308 pp1. Starter一個係熱湯 係薯仔湯 都幾濃幾綿滑 一個係沙律 都幾大碟 幾鍾意佢咩菜都有啲 有埋椒同芝士 食落味道冇咁單調2. MainGrilled salmon: 佢冇烤到好熟 所以有啲半生熟啱啱好嘅口感 比較滑身 一啲都唔嚡 個皮又有啲魚油泌出黎 加埋個薯蓉底一齊食 感覺比較fresh 唔會好漏 個汁又酸酸甜甜 好易入口Pesto penne pasta: 青醬幾香 個汁唔會太傑或太浠 食落感覺輕盈 長通粉都幾有咬口 3. Dessert Tiramisu: 唔錯 層次分明 個底應該浸左好多咖啡 一食就feel到佢噴哂出黎 cream又做到好滑好creamy 咖啡味十分濃郁 唔錯Panna cotta:奶凍嘅味道 奶味好出 都唔錯………………………🌝餐廳個氣氛好chill 好舒服 嘢食都唔錯 平日可以過黎chill下🌚唔近地鐵站………………………
分享一下前兩日母親節嘅menu: $308 pp
1. Starter
2. Main
3. Dessert
Panna cotta:奶凍嘅味道 奶味好出 都唔錯
………………………
🌚唔近地鐵站
………………………