2022-04-04 496 views
其實我都比較少走訪北區。不過今次去北區走走,都發現一間本地氣息濃厚既Cafe Let it be💕店面唔算大,其實堂食就冇咩位既,而且都要企😳但係佢店舖面貼左好多本地Artist既作品,係一種幾創新既Cafe主題🤩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~✌︎ Light Roasted Oolong Latte $35 (9.5/10) *推薦!估唔到一間小Cafe都可以整到咁香既烏龍🤩雖然我叫左Light,但係我覺得烏龍同奶既比例做得非常好👍🏻事關我嗰日都比較夜去,就黎夜晚,所以唔想飲太多咖啡因,但係都想有dd,所以佢喺比到我理想中既烏龍Latte味道✨✨如果鍾意濃烏龍既人,可以選擇Heavy既,感覺都會好飲💕༄ Let It Be Sweet $38 (7.5/10)反而個人覺得呢個牛角包就唔算好有特色啦,佢寫係有錫蘭紅茶奶酪,我一開頭期待值呢個係高d,但係個人就唔係好食到有紅茶味喔🤭~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~總結,大家都可以嘗試約朋友黎呢種Cafe,個人都幾鍾意呢種理念,有d似藝術館,但係都有d位比你飲嘢~而且客人都比較自在,可以同Barista溝通(依家暫時就唔好啦

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

總結,大家都可以嘗試約朋友黎呢種Cafe,個人都幾鍾意呢種理念,有d似藝術館,但係都有d位比你飲嘢~而且客人都比較自在,可以同Barista溝通(依家暫時就唔好啦!)☕️