2023-12-30 432 views
🌟 Artisan Lounge 🌟WONDER CHRISTMASAFTERNOON TEA SET🎄$888/2 🎅🏼聖誕節梗係要食返個聖誕英式下午茶啦😆,因為聖誕節嘅關係,所以佢哋會限時食90分鐘,同埋要預早book,我諗大家都知道呢度係喺K11 Muse大堂裏面嘅🌟artisan lounge ,之前成日經過都會想試吓佢哋嘅英式下午茶,賣相好似幾特別咁,佢哋將下午茶㗎吊起😂,都係三層擺放,另外仲有英式鬆餅同埋聖誕特製嘅火焰雪山😍😍💚鹹點 : 鹹點方面都相當的骰,好似呢一款💚Caviar Brioche Toast :佢係魚子醬吐司,迷你型嘅多士,外面脆,面層仲有魚子醬點綴😋😋💚Foie Gras Terrine with Figs :呢款無花果鵝肝凍,賣相特別,係我喜愛之一😍,因為鵝肝比較膩,所以配無花果中和,味道夾之餘又幾開胃🤤🤤💚Turkey Blini Sandwich :底層有迷你pancake,面層係火雞片,味道唔算好出,佢個pancake係凍嘅,所以感覺一般😌💚King Crab Rice Paper Roll :另外一款較為鍾意嘅係帝皇蟹肉米卷,米卷外層煙煙韌韌,
🌟 Artisan Lounge 🌟

$888/2 🎅🏼

💚鹹點 :

💚King Crab Rice Paper Roll :另外一款較為鍾意嘅係帝皇蟹肉米卷,米卷外層煙煙韌韌,裏面嘅餡料豐富,蟹肉一定食得出,口感方面酸酸甜甜咁,又有青瓜點綴,食落又爽口👍🏻👍🏻

💚Brie de Meaux with Apricot Marmalade :呢款我覺得又唔算特別,佢既面層係杏脯肉,之後低層布里奶酪,味道唔算好出,配搭有啲奇怪🤔

🩷甜點 :
甜點方面,佢哋聖誕cake包括有
🩷Strawberry Gift ,🩷Mango Jingle Bell 同埋
🩷Christmas Chestnut Puff ,士多啤梨禮物盒,芒果鈴鐺裏面都係類似Mousse,有士多啤梨同埋芒果夾心,食落都係比較膩😩,不過味道比較香濃,另外puff泡芙栗子聖誕樹,味道幾得意,食落有栗子夾心😋

🩷Micro Pecan Pie :比較鍾意嘅呢一款小胡桃批,佢裏面除咗有合桃粒之外,仲有其他nuts,好似糖不甩咁,食落甜甜地帶香脆,味道特別👏🏻

🩷Artisan Bon Bon :工匠朱古力,賣相不一,兩款帶有香醇朱古力味,口感唔錯😆😆

🩷Macaron :印製咗聖誕嘅馬卡龍,多數都係比較甜,唔係太大特別,但個賣相ok

🩷Cranberries and Classic British Scone :下午茶一定會有嘅鬆餅,佢哋係自家烘焙小紅莓味同埋經典嘅scone,新鮮出爐熱辣辣,一定要趁熱食👍🏻再配上德文郡忌廉同埋自家製玫瑰果醬,味道唔錯,玫瑰味幾出色😋😋

🩷佳節叢林 :最後有聖誕特製嘅火焰雪山,佢其實係朱古力戚風蛋糕,裏面再配上車厘子果肉,外層帶有棉花糖嘅裝飾,沾上冧酒再點火,令到棉花糖周邊有輕輕嘅蕉,賣相一流😍,而食落甜度適中,層次感昇華,都係我嘅喜愛之一👏🏻👏🏻